Šport > Zimski športi
7225 ogledov

Gasilci rezali pancer hrvaškemu smučarju

dario komšić Instagram
Hrvaški smučar je po hudem padcu na Krvavcu pristal na intenzivni negi.

Trening na slovenskem smučišču se je za 17-letnega hrvaškega alpskega smučarja Daria Komšića sprevrgel v pravo nočno moro.

Aktualni mladinski državni prvak v superveleslalomu in alpski kombinaciji se je nekaj pred osmo uro zjutraj v družbi dveh reprezentančnih kolegov ogreval pred treningom veleslaloma in nerodno padel.

Utrpel  je dvojni zlom noge in poškodbe glave.

"Reševalci na smučišču so ga nemudoma odnesli v ambulanto na Krvavcu. Tam ga je pregledal zdravnik in mu imobiliziral nogo," je za 24sata povedal Andrej Kecman iz Gorske reševalne zveze iz Kranja. Reševalcem sta na pomoč priskočila tudi smučarjev trener in oče. "Steza, na kateri je smučal, ni bila težka. Prišlo je do nesreče. Takšne stvari se dogajajo" je dodal Kecman.

17-letnika so prepeljali na Kliniko za travmatologijo v Zagrebu, kjer so mu diagnosticirali zlom golenice in mečnice na levi nogi. Zdravniško osebje se je sprva znašlo v zagati, saj mu zaradi strahu pred novimi poškodbami niso upali sezuti pancerja, zato so na pomoč poklicali gasilce.

Kmalu zatem so na kliniko prispeli trije zagrebški gasilci in s posebnim brusilcem odstranili smučarski čevelj. Postopek, ki je trajal približno 20 minut, je minil brez zapletov.

Gasilci so vajeni rezanja avtomobilske pločevine, ograj, prstanov in podobnega, a tokrat so se prvič spopadli s pancerjem, še piše 24sata. Mladega smučarja, ki je utrpel tudi poškodbe glave, so nato preselili na intenzivni oddelek.

Komšić res nima sreče s poškodbami, saj je bil to že njegova tretja v zadnjem letu dni.

 

Few good results for a good end of the year 👍

A post shared by Dario Komšić (@dario_komsic) on

 

#legend #drazenpetrovic

A post shared by Dario Komšić (@dario_komsic) on

Komentarjev 4
  • Žurnalček 18:18 16.april 2018.

    Lahko kdo pove , kako je hudo poškodovanec - poškodoval si je tudi glavo , kljub čeladi - odšel v ZG namesto na travmatološko v LJ ? Zakaj ne pišete , da mogoče nobeden od njih ni imel EU zavarovanja !!

  • Lovebites 13:28 16.april 2018.

    Mogoce bi se moral lotiti cesa drugega,ce je tako lesen na smuceh.Ni vsak za vse.

Sorodne novice