Šport > Zimski športi
50 ogledov

Veter odpihnil zadnji tekmi sezone

Aare smučanje Facebook
Močan veter je danes skrojil spored zadnjega dneva finala sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Aareju na Švedskem.

Po finalnem ženskem veleslalomu je odpadla tudi zadnja moška slalomska tekma sezone. Zaradi močnega vetra so morali zaustaviti žičnico na start obeh preizkušenj. Ker gre za finale, tekem v skladu s pravili ne bodo nadomeščali oziroma prestavljali. Sezona svetovnega pokala 207/18 se je tako končala.

Pred zadnjima tekmama sezona ni bil oddan le globus za veleslalomski seštevek zime. Pred Švedsko je bila na vrhu veleslalomske razpredelnice Nemka Viktoria Rebensburg, majhne teoretične možnosti je imela le še Francozinja Tessa Worley, ki pa ni dobila priložnosti za zadnji napad. Rebensburgova je tako brez zadnjega boja osvojila veleslalomski globus, še tretjega v karieri.

Nemka (582) je globus osvojila z razliko 92 točk v primerjavi z drugouuvrščeno Worleyjevo (490). Edini Slovenki na startu današnjih preizkušenj sta bili Ana Drev in Meta Hrovat, ki sta sezono končali na devetem oziroma 11. mestu v veleslalomskem seštevku. Pravico do nastopa je imela tudi Tina Robnik, ki pa je predčasno končala sezono zaradi poškodbe. Robnikova je v seštevku discipline sezono končala na 15. mestu.

Žan Kranjec Veleslalom (M) Šport Kranjec ponovil uspeh iz Kranjske Gore

Avstrijec Marcel Hirscher je že pred Švedsko osvojil tri kristalne globuse, sedmega velikega za skupni seštevek, petega malega slalomskega ter petega malega veleslalomskega. Smukaškega je osvojil Švicar Beat Feuz, superveleslalomski seštevek pa je pripadel Norvežanu Kjetilu Jansrudu,

Američanka Mikaela Shiffrin je ubranila lansko skupno zmago za še drugi veliki kristalni globus. Shiffrinova je osvojila tudi slalomski globus, že petega kariernega. Italijanka Sofia Goggia je nasledila Slovenko Ilko Štuhec na vrhu smukaškega seštevka, superveleslalomski globus pa je vzela Tina Weirather iz Liechtensteina.

Kombinacijo sta osvojila Švicarka Wendy Holdener v ženski in Italijan Peter Fill v moški konkurenci. Kombinacije sicer ni na finalu sezone.

mikaela shiffrin Slalom (M) Šport Slalomska poezija kraljice belih strmin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.