Šport > Zimski športi
67 ogledov

Hitro slovo Slovencev

Are ekipna tekma Facebook
Na finalu svetovnega pokala v Åreju je bila v petek popoldne na sporedu ekipna tekma.

Na Švedskem potekajo finalne tekme sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Del sporeda pa je tudi paralelna žensko-moška ekipna tekma. Na ekipni tekmi je svoje ekipe prijavilo osem reprezentanc, ob Avstriji in Sloveniji še Norveška, Francija, Italija, Nemčija, Švica in Švedska.

Slovenski alpski smučarji so na današnji paralelni moštveni tekmi v švedskem Aareju svoje nastope končali že v prvem krogu, v katerem so bili od Slovencev boljši Avstrijci, ki so Slovenijo izločili s 3:1 v medsebojnih dvobojih.

Prvi na startu, avstrijsko-slovenski dvoboji so odprli tekmo, sta bili Ana Bucik in njena avstrijska tekmica Katharina Liensberger, ki je na progi naredila napako. Bucikova je prišla v cilj, tako da je prvi dvoboj pripadel Sloveniji. Naslednje tri obračune pa so dobili avstrijski smučarji. Martin Čater je bil počasnejši od Marca Schwarza, Meta Hrovat je bila konkurenčna, a je bila Katharina Gallhuber hitrejša v zadnjih zavojih pred ciljem, prav tako se ni izšlo Boštjanu Klinetu, ki je izgubil proti Manuelu Fellerju, ki je bil hitrejši že od starta.

Vincent Kriechmayr SVSL Šport Stotinke naklonjene Avstrijcu

Švedi so v velikem finalu premagali ekipo Francije s 3:1. Tretje mesto je pripadlo Nemcem, ki so v malem finalu premagali Avstrijo (2:2). 

Za Švedsko sta nastopila oba aktualna olimpijska prvaka v slalomu Frida Hansdotter in Andre Myhrer. Anna Swenn Larsson je dobila prvi dvoboj finala proti Romane Miradoli. Noel Clement je premagal Mattiasa Hargina, Hansdotterjeva je bila boljša od Tesse Worley, Myhrer pa od Juliena Lizerouxja, ki je odstopil.

Moštvena preizkušnja je bila prvič na sporedu na finalu sezone svetovnega pokala 2005/06. Avstrija (2006, 2007, 2012) in Švica sta doslej slavili trikrat v ekipnih preizkušnjah na finalnih tekmah sezone. Švedska ima dve zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice