Šport > Zimski športi
2122 ogledov

Huda poškodba zgolj blagoslov v preobleki

marcel hirscher Epa Mikaela Shiffrin in Marcel Hirscher.
Marcel Hirsher si je po najboljši sezoni v karieri končno lahko privoščil več kot zasluženi oddih od belega cirkusa.

Avstrijski slalomski in veleslalomski as je takoj po koncu sezone naredil prvi korak k nadaljevanju izjemno uspešne športne poti. Sedemkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala je podaljšal pogodbo z dolgoletnim opremljevalcem, ki zanj pripravlja smuči, vezi in smučarske čevlje. Atomic je namreč s Hirscherjem podaljšal sodelovanje še za dve sezoni, torej do leta 2020.

Avstrijski proizvajalec smuči se lahko pohvali s tem, da na njegovih smučeh smučata oba super zmagovalca svetovnega pokala, ob Hirscherju še 23-letna ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki je sezono prav tako kot Hirscher sklenila z velikim kristalnim globusom v svoji lasti, že drugim v karieri.

Hirscher je na smučeh avstrijskega proizvajalca že deset sezon. Je pa po koncu sezone prišlo do spremembe. Serviser Johann Strobl je zapustil Hirscherja in se je priključil ekipi Shiffrinove, njen dolgoletni serviser Kim Erlandsson pa se seli k Marcu Schwarzu, je poročala avstrijska tiskovna agencija.

marcel hirscher | Avtor: Epa Epa
Avstrijski as je po koncu sezone, v kateri je s trinajstimi zmagami v eni sezoni svetovnega pokala izenačil moški rekord ter je prvič postal tudi olimpijski šampion in tako osvojil še zadnjo manjkajočo lovoriko, je razkril, da si ni mislil, da bo končana sezona tako uspešna.

"Prepričan sem, da bi se sezona razpletla povsem drugače, če ne bi utrpel poškodbe, ki je grozila, da me bo zaustavila. Zato bo zvenelo malce čudno, ampak je res. To, da sem si zlomil gleženj, je imelo velik pozitiven učinek, da je bila sezona tako uspešna," je v svojem blogu zapisal Hirscher.

Smučarski as je pojasnil, zakaj je bila poškodba tako pozitivna. Odgovor je kot na dlani, in sicer, ker se je zaradi poškodbe izničil ves strašanski pritisk. "Ta miselnost, kar bo, bo, mi je dala svobodo, da sem tvegal, kolikor sem hotel, kar je privedlo do najboljše sezone s 13 zmagami, dvema zlatima olimpijskima medaljama in tremi kristalnimi globusi. To so bile moje sanje, ki so se lahko uresničile, ker sem šel na vsako tekmo brez bremena pritiska na ramenih. Nihče ni pričakoval ničesar od mene v tej sezoni, ne mediji, ne javnost, ne moja ekipa in, kar je najbolj pomembno, ničesar nisem pričakoval tudi sam od sebe. S tem je izginil pritisk, ki bi seveda obstajal, o tem sem prepričan, glede na zimo pred tem," je razmišljal Hirscher.

Zelo pomemben dejavnik je bil tudi dvoboj s Henrikom Kristoffersenom, ko sta eden drugega silila, da sta na vsaki tekmi prikazala najboljše, torej svoj maksimum, je še zapisal Hirscher. Dvoboj z Norvežanom je primerjal z dvobojem z ameriškim veleslalomskim šampionom Tedom Ligetyjem.

V ozadju je konkurenca ves čas prežala na napake najboljših dveh, a je bilo teh zelo malo. Enkrat je boj za veleslalomski vrh dobil Francoz Alexis Pinturault. Mogoče bi se sezona obrnila drugače, če se ne bi že takoj na začetku poškodoval Nemec Felix Neureuther, ki je dobil uvodni slalom v Leviju, na katerem Hirscher ni bil na stopničkah, a je prvič po poškodbi dobil potrditev, da je lahko hiter.

ilka štuhec Beli cirkus Šport Najbolj se je poznala odsotnost Ilke Štuhec
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice