Šport > Zimski športi
4138 ogledov

Odličen obet za slovensko alpsko smučanje

ana drev Epa
Predsednik panoge je predstavil finančno sliko.

Predsednik panoge za alpsko smučanje Iztok Klančnik je sejo zbora panoge za alpsko smučanje, na kateri bodo potrjevali ekipe, načrte ekip in finančni načrt, na novo sklical prihodnji torek, 29. maja.

Klančnik je za STA izpostavil, da bo panoga po dolgem času v novo sezono vstopila brez starih finančnih obremenitev.

"Poslovno gledano je panoga poslovala uspešno. Posamezne ekipe so disciplinirano uporabile svoj proračun in niso prekoračile dogovorjenih zneskov. Sponzorska sredstva smo povečali iz 845.000 evrov v letu 2016 v 1.340.000 evrov v letu 2017, zato smo v tej sezoni uspeli pripraviti enega največjih proračunov zadnjih let," je s finančnim stanjem zadovoljen Klančnik.

"Rezultat tega je, da so vse discipline uspešno realizirale svoje cilje v pripravljalnem obdobju. Kljub temu ostaja odprtih še nekaj finančnih obveznosti iz preteklih let, predvsem zaradi odpisov terjatev prejšnjih let in odprtih tožb, ki jih je Smučarska zveza Slovenije izgubila proti nekdanjim sodelavcem. Pretekle finančne obveznosti bomo sanirali iz naslova letošnjega in prihodnjih proračunov, tako da bomo sezono 2018/19 začeli brez starih obremenitev," je v finančnem poročilu razkril Klančnik, ki na seji zbora panoge ne pričakuje kakšnih pretresov.

"Sponzorska sredstva smo povečali iz 845.000 evrov v letu 2016 v 1.340.000 evrov v letu 2017, zato smo v tej sezoni uspeli pripraviti enega največjih proračunov zadnjih let."

Iztok Klančnik

Tako kot na olimpijskih igrah, na katerih so alpski smučarji ostali brez kolajne, čeprav so bili blizu, bo isti preizkušen in prekaljen trenerski kader alpske smučarje in alpske smučarke vodil tudi na svetovnem prvenstvu februarja v švedskem Aareju.

Ekipe bodo v novo sezono vkorakale v nespremenjenih sestavah, saj se vodilni možje panoge niso odločili za spremembe. Edina trenerska sprememba je, da bo mesto glavnega trenerja moške mladinske ekipe, oziroma ekipe C, prevzel nekdanji odlični slalomist Mitja Valenčič, ki bo zamenjal Rasta Ažnoha. Valenčič se je v minuli sezoni izkazal v vlogi pomočnika trenerja in je upravičil zaupanje smučarskega vodstva na Podutiški v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.