Šport > Zimski športi
8392 ogledov

Ilka Štuhec z novim sodelavcem

Ilka Štuhec
1/4
Aktualna svetovna prvakinja v smuku je predstavila načrte za prihajajočo sezono.

Na novinarski konferenci v ljubljanskem hotelu Cubo je Ilka Štuhec, ki se bo v naslednji sezoni vrnila na bele strmine, potem ko je preteklo tekmovalno obodobje izpustila zaradi poškodbe, predstavila potek rehabilitacije po oktobrski operaciji in načrte za prihodnjo sezono.

ilka štuhec Zvezde plešejo Magazin Zvezde plešejo: Takšne akrobacije je na plesišču izvajala Ilka Štuhec

Štuhčeva je razkrila, kako se je pripravljala v zadnjih treh mesecih in kakšna bo njena ekipa za sezono 2018/19. Ob trenerju Gregi Koštomaju, vodji ekipe in njeni mami Darji Črnko ter kineziologinji Anji Šešum bo po novem v ekipi serviser Aleš Sopotnik. Slednji je nadomestil Luko Križaja. Sopotnik je zadnjih osem let sodeloval z žensko ameriško reprezentanco za hitre discipline.

Štuhčeva je zelo zadovoljna s prihodom serviserja in rehabilitacijo: "Vse je po starem, levemu kolenu ni nič hudega, desno pa se malo potoži, tako kot prej, nič takega, kar ne bi bilo možno obvladovati. Občutki so vedno boljši, pred prvomajskimi počitnicami smo začeli trenirati, tudi zahtevnejše postavitve. Vse je super," je povedala Štuhčeva, ki bo tudi v novi sezoni ostala zvesta švicarskemu proizvajalcu Stöckli.

Po tekmovalnemu premoru zaradi poškodbe, ki ji je vzela olimpijski nastop v Južni Koreji, Štuhčeva v novo sezono vstopa z ničle: "Pričakovanj trenutno ni. Želim si, da steče kot smo si zamislili, koleno super funkcionira, tako da ..."

Ilka Štuhec bo na snegu maja, ko bodo v celoti skušali izkoristiti dobre snežne razmere na ledeniku Kaunertal v Avstriji. Pred avgustovskimi poletnimi pripravami v Čilu bo sledil še kamp na Norveškem.

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • supreme 18:29 04.maj 2018.

    napaka ,da ni zamenjala smuči ......

Sorodne novice