Šport > Zimski športi
16 ogledov

“Soči bomo napadli na polno”

Fak Velepec sprint SP svetovno prvenstvo biatlon Nove Mesto sloski.si Uroš Velepec (levo) ob Jakovu Faku.
Uroš Velepec. Pred SP je napovedal vsaj eno biatlonsko kolajno, enako pa tudi za ZOI v Sočiju.

Biatlon. “Ko enkrat imaš kolajno, ni izgovorov za naslednje leto. Vsi jo pričakujejo. Tako bo tudi v Sočiju, gremo po odličje,” razmišlja glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec.


Ste zadovoljni z nastopi na SP?
Če imaš enega tekmovalca, si lahko zadovoljen ali pa ne. Ko jih imaš več, nisi nikoli zadovoljen, saj jih vseh osem ne nastopi perfektno. Dejal sem, da bom tako dolgo trener, dokler bo moje razočaranje po slabem rezultatu večje kot veselje ob odličnem. To te žene naprej. Prizadevamo si za to, da bi delali popolno, a tega verjetno ne bomo nikoli dosegli. Trudimo pa se.


Napovedali ste že kolajno v Sočiju. Je to posledica zaupanja v tekmovalce?
Doma imam tri otroke, krasno ženo, in če ne bi verjel v kolajne, ne bi bil zdoma 200 dni na leto. Verjamem vanje, vem, kako so nadarjeni, zavedam se, da imamo dobre pogoje za delo. Poznam tudi pomanjkljivosti, a sem prepričan, da lahko uspešno izvedemo projekt Soči. In to ne z enim, ampak s tremi tekmovalci, s tem pa imamo tudi več možnosti za uspeh. Napadli bomo na polno.


Spremljate preostale športe?
Upam, da bo tudi naslednja zima, ki je pomembnejša, tako uspešna kot ta. Smo tako navijači Tine Maze kot skakalcev, še zlasti zadnjih, ki so prav tako simpatična ekipa. Tudi za rise smo držali pesti. Na treningu so fantje med tekom vseskozi spraševali, kako poteka tekma, tako da smo se pozanimali in jim sporočili rezultat. Ko so zmagali, smo bili vsi veseli.


S hokejisti se je odprava v Sočiju zelo povečala.
Zmeraj smo bili zelo majhna odprava, pa še to smo se nato raztepli po prizoriščih. Zdaj bo to prava odprava zelenega zmaja, če nam bodo dali zelene bunde. Tega sem zelo vesel. V zimskih športih imamo res možnost, da nekaj naredimo. Imamo tradicijo, znanje, nadarjene tekmovalce ...

Komentarjev 1
  • Merkava4 06:28 14.marec 2013.

    Bomo vidl kako bo Jaka pripravljen...hm, hm...