Šport > Zimski športi
662 ogledov

Srebrno odličje za Slovenko

Nov uspeh slovenskega smučanja na MSP.

Slovenska alpska smučarka Neja Dvornik je na mladinskem svetovnem prvenstvu na Norveškem osvojila srebrno medaljo v veleslalomu. Premagala jo je le Švedinja Sara Rask.  V Narviku so slovenski smučarji po dveh medaljah Roka Ažnoha v kategoriji do 18 let danes dobili še prvo medaljo v absolutni mladinski konkurenci.

Dvornikova je borbo za najvišja mesta napovedala že v prvi vožnji, ko je bila na petem mestu, od medalj pa jo je ločilo zgolj 16 stotink. Slovenska smučarka je v drugi vožnji napadla in v cilju prevzela vodstvo z veliko prednostjo.

Čas 1:03,66 je bil najboljši dosežek druge vožnje in Dvornikova je v vodstvu ostala vse do nastopa vodilne po prvi vožnji Sare Rask, ki ji je uspelo ohraniti prednost in je Slovenko ugnala za 48 stotink. Na tretjem mestu je bila Norvežanka Kaja Norbye, ki je za zmagovalko zaostala 62 stotink.

Poleg Dvornikove so bile na startu še tri slovenske mladinke; Nika Tomšič je dosegla 42., Lina Knific 45. in Rebeka Oblak 49. čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice