Šport > Zimski športi
843 ogledov

Štuhčeva s to novico razveselila Slovenijo

ilka štuhec Instagram
Najboljša slovenska smučarka je potrdila svojo udeležbo na domači tekmi za Zlato lisico.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se je po tekmah v St. Antonu odločila, da bo nastopila tudi na domači Zlati lisici, čeprav so je prestavili v Kranjsko Goro.

Tradicionalno žensko tekmovanje so z Mariborskega Pohorja na Gorenjsko prestavili zaradi pomanjkanja snega. Na poligonu v Podkorenu bosta v soboto in nedeljo na sporedu veleslaloma.

Andreja Slokar Alpsko smučanje Šport Mlada Slovenka slavila na slalomu v Franciji

"Zlata lisica je moja domača tekma, tudi če se preseli iz Maribora v Kranjsko Goro. Zato hočem nastopiti. Res je, urnik je naporen, zdaj se resnično začenja 'hitra sezona' s tekmami smuka in superveleslaloma, ampak na Zlati lisici si želim nastopiti vsako sezono," razloge za odločitev pojasnjuje smukaška svetovna prvakinja.

"S tem želim podpreti tudi organizatorje, ki jih veliko osebno poznam, in vem, kako si prizadevajo za izvedbo tekme, to morda narediti še bolj zanimivo in opozoriti, da je Slovenija pomemben sestavni del urnika svetovnega pokala v alpskem smučanju."

"Škoda, da ne bo gledalcev, a tako pač je, moramo poskrbeti za zdravje in varnost. Upam in verjamem, da bodo kmalu znova na tekmah," je še sporočila Mariborčanka.

Ilka Štuhec Alpsko smučanje Šport Ničla za Štuhčevo, dober nastop Ferkove

Štuhčeva se bo kot specialistka za hitre discipline prvič to sezono pomerila v veleslalomu. Nazadnje je v tej disciplini tekmovala pred skoraj dvema letoma, ko je bila Zlata lisica v Mariboru. Na veleslalomu 1. februarja 2019 je bila 20. Takoj po Mariboru se je odpravila na SP v Aareju, kjer je devet dni pozneje osvojila drugi naslov svetovne prvakinje v smuku.

Štuhčeva je v St. Antonu dobila potrditev, da je v smuku med najboljšimi na svetu. Od zmagovalnega odra jo je ločilo le 12 stotink sekunde. Na vseh treh smukih to sezono je bila med trideseterico.

Tommy Ford Tommy Ford Šport Takšne so nove informacije o Američanu, ki je včeraj obležal ob progi

Nedeljski superveleslalom se ni izšel po načrtih: "Postavitev je bila težka, nimam drugega za reči. Z njo se že od starta nekako nisem spoprijateljila. Kjer je bilo treba vzeti več prostora, ga nisem, kjer to ni bilo potrebno, sem ga. Nič ni šlo po načrtu. Po napaki višje sem skušala na delu, kjer je prišlo do odstopa, nekaj nadoknaditi z bolj direktno linijo, vendar sem, ko sem bila v zraku, ugotovila, da se ne bo izšlo."

Tokratno tekmovanje bo nekaj posebnega prav zaradi odsotnosti navijačev ob progi in v ciljni areni. Vsi navijači pa lahko sodelujejo pri ustvarjanju navijaškega vzdušja na obeh tekmah s pomočjo družbenih omrežij na navijaškem mestu navijajzalisicke.si.

mauro caviezel Takšno je stanje Šport Švicarskega asa premetavalo kot lutko, posledice so resne
 
Komentarjev 1
  • paschtexthat 05:12 12.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

Sorodne novice