Šport > Zimski športi
2926 ogledov

Tako kaže zvezdniku po hudem incidentu v Kitzbühlu

Matthias Mayer Profimedia
Nekdanjega vrhunskega alpskega smučarja so po agresivnem izpadu na prireditvi v Kitzbühlu sprejeli v bolnišnico.

Športni direktor avstrijske reprezentance Herbert Mandl je v pogovoru za avstrijsko televizijo delil nekaj informacij o stanju trikratnega olimpijskega prvaka Matthiasa Mayerja po nedavnem incidentu v Kitzbühlu, kjer je nekdanji smučar na žalost spet podlegel svojim notranjim demonom.

Eden najboljših smučarjev zadnjega desetletja, ki je konec leta 2022 presenetil z upokojitvijo, je med prireditvijo nenadzorovano vpil na obiskovalce, polival vino in celo pljuval po gostih.

Po neuspešnem posredovanju varnostnikov so vklenjenega s prizorišča odpeljali policisti. Avstrijska smučarska zveza je v navezavi na incident nekdanjemu tekmovalcu izrekla vso podporo. 

Matthias Mayer Hud incident Šport Škandal v Avstriji: olimpijskega prvaka odpeljali v lisicah

Mayerjev odvetnik je delno zanikal točnost medijskih navedb in napovedal, da bo na podlagi dokaznega gradiva opral klientovo ime. Po njegovih zagotovilh naj bi prišlo do nesporazuma, ki je po nepotreben eskaliral v medijsko odmeven incident.

Matthias Mayer | Avtor: Profimedia Profimedia
Mayerja so po policijski obravnavi sprejeli v bolnišnico, kjer naj bi pod budnim očesom strokovnjakov nadaljeval institucionalno zdravljenje. 

"Matthiasu ne gre prav dobro. Na žalost še vedno ni uspel premagati svojih zdravstvenih težav, te so se v Kitzbühlu ponovile," je v krajši izjavi za ServusTV obžaloval športni direktor avstrijske reprezentance in dodal: "Trenutno je na zdravljenju. Njegovo počutje ni najboljše in trajalo bo nekaj časa, da se te reči uredijo."

Mayer je pred incidentom opravljal vlogo strokovnega svetovalca v avstrijski ekipi za hitre discipline, na zvezi pa obljubljajo, da bodo nekdanjemu elitnemu tekmovalcu še naprej stali ob strani. "Podrobno bomo spremljali njegov napredek in mu še naprej nudili vso podporo. Matthias je dal ogromno avstrijski smučarski družini, zato je naša odgovornost, da ga podpiramo tudi po koncu njegove kariere, kar bomo tudi storili," je sporočil generalni sekretar zveze Christian Scherer.

Podporo nekdanjemu moštvenemu kolegu sta izrekla tudi Vincent Kriechmayr in Otmar Striedinger.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.