Šport > Zimski športi
3985 ogledov

Šok! Temne slutnje glede Vlhove so se uresničile

Petra Vlhova Profimedia
Petra Vlhova je po grdem padcu in poškodbi križne ter notranje vezi že zaključila s sezono.

Slovaška zvezdnica belih strmin Petra Vlhova je po hudi poškodbi kolena že zaključila z letošnjo sezono. Druga smučarka letošnje sezone se je poškodovala pri padcu v prvi vožnji sobotnega veleslaloma na domačem prizorišču v Jasni.

Nesrečno Vlhovo so s proge odpeljali z akijem in jo nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer so potrdili temne slutnje, da si je 28-letna Slovakinja strgala križne in notranje vezi v desnem kolenu.

"Petra je še vedno pod vplivom zdravil, ampak že gleda naprej, proti naslednji sezoni. Popolnoma se zaveda, da ni niti prva, niti zadnja, kateri se je zgodila takšna poškodba. Celotna ekipa je tako že osredotočena na naslednjo sezono," je ob tem izjavil njen trener Mauro Pini.

Vlhova, ki je pred tremi leti celo osvojila veliki kristalni globus za skupno zmagovalko svetovnega pokala, je bila tudi letos v odlični formi. V skupnem seštevku in slalomskem seštevku svetovnega pokala je držala drugo mesto za Mikaelo Shiffrin, potem ko je dobila kat tri slalomske preizkušnje (Levi, Courchevel in Kranjska Gora).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice