Šport > Zimski športi
66742 ogledov

Škandal v Avstriji: olimpijskega prvaka odpeljali v lisicah

Matthias Mayer Epa
Nekdanji vrhunski smučar je poskrbel za bizaren incident za uvod v tekmovalni program v Kitzbühlu.

Nedavno upokojeni trikratni olimpijski prvak Matthias Mayer je poskrbel za velik incident na enem izmed sprejemov pred začetkom tekmovalnega konca tedna v Kitzbühlu, kjer se bodo alpski smučarji pomerili na dveh smukih in slalomu.

Dramatična epizoda v režiji nekdanjega športnega asa je močno pretresla smučarski svet in zasenčila uvod v tekmovalni program na enem izmed najslavnejših smučarskih prizorišč.

Posredovati je morala celo policija, Mayerja pa so kasneje sprejeli v bolnišnico.

Matthias Mayer | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju avstrijskih medijev je Mayer nenadoma postal moteč med prireditvijo, ki jo je v v Hotelu Kitzhof organiziralo politično vodstvo Spodnje Avstrije na čelu z deželno glavarko Johanno Mikl-Leitner.

Mayer, ki je konec leta 2022 šokiral smučarski svet z nenadno upokojitvijo, se je v nekem trenutku povzpel na stol in pričel vpiti na goste, pri tem pljuval po obiskovalcih in polival rdeče vino.

Kljub poskusom organizatorjev, da bi umirili napeto situacijo, Mayer ni prenehal s svojim početjem, zato je morala posredovati policija. Enajstkratni zmagovalec tekem za svetovni pokal je prizorišče zapustil v lisicah.

Matthias Mayer | Avtor: Epa Epa
Pred tem je neukrotljivega smučarja poskušala iz zgradbe pospremiti varnostna služba, a se je Mayer temu odločno upiral, zato so morali na pomoč poklicati može v modrem. V policijskem pridržanju je ostal več ur, proti njemu pa ni bila vložena nobena obtožba. Po izpustitvi je bil sprejet v bolnišnico.

"Z obžalovanjem smo lahko danes ugotovili, da Matthias Mayer še ni premagal zdravstvenih težav, s katerimi se bori že dlje časa. Družina Ski Austria mu je bila skupaj z vsemi tekmovalci, sodelavci in partnerji vedno v veliko oporo. Želimo mu vse dobro in upamo, da se bo lahko kmalu vrnil k svoji strasti, tj. smučanju. Po posvetovanju z njegovo družino prosimo za zasebnost in razumevanje, saj v tem trenutku ne moremo posredovati nobenih nadaljnjih informacij," je sporočila avstrijska zveza.

Mayerjev odvetnik Wolfgang Auer prav tako ni želel komentirati podrobnosti, zanikal pa je, da se je njegov klient upiral policistom. "Prišlo je do nesporazuma, ki se je po nepotrebnem stopnjeval," je sporočil in dodal: "V celoti sodelujemo z oblastmi in priskrbeli bomo dokaze za razjasnitev situacije."

Mayerjeveva skrivnostna upokojitev je takrat sprožila številna ugibanja o razlogih za njegovo odločitev, očitno pa so se v ozadju nepričakovanega slovesa skrivale resne psihološke težave.

Triintridesetletni Avstrijec je sicer le nekaj tednov po upokojitvi izrazil željo po vrnitvi v smučarsko karavano, vendar konkretnih premikov to smer še ni bilo moč zaslediti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • mladen8 22:35 23.januar 2024.

    Koka in alko sta hudič.

  • Pierre 15:14 20.januar 2024.

    Ja, Kralj Alkohol verjetno, podobno kot nekoč naš Primož ali Finec Nykanen....