Šport > Zimski športi
52439 ogledov

Shiffrinova skozi solze: "Zelo boleče je gledati, kako ..."

Shiffrin Epa
Ameriška smučarska zvezdnica se je po treh tekmah odsotnosti zmagoslavno vrnila na bele strmine v Flachauu.

Američanka Mikaela Shiffrin je v torek slavila na slalomski tekmi pod žarometi v avstrijskem Flachauu.

Zmagoslavna vrnitev v karavano, pred tem je namreč zaradi lažje bolezni izpustila tri tekme v Altenmarkt-Zauchenseeju, je bila še toliko bolj posebna, ker ima 28-letnica za seboj nekaj čustveno zelo napornih dni.

Mikaela Shiffrin Slalom (ž) Šport Shiffrinova spisala zgodovino, Slokarjeva s padcem zapravila lepo priložnost

V Avstrijo je namreč pripotovala naravnost iz Berna, kjer je obiskala nesrečnega izbranca Aleksandra Aamodta Kildeja. Norveški smučar je tam uspešno prestal operacijo po hudem padcu na smukaški tekmi v švicarskem Wengnu.

"V tem trenutku sem zelo čustvena. Zadnji trije dnevi so bili izredno stresni. Zelo sem ponosna nase in hvaležna celotni ekipi. Zdaj si samo želim poklicati Aleksa, ker mora čim prej spat," je po zmagi, peti slalomski v Flachauu in že 94. skupno, skozi solze povedala najboljša smučarka na svetu.

"Morala sem se resetirati in se spet osredotočiti na dirkanje, a v mojem srcu sem vseskozi z njim," je priznala.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Po Kranjski Gori sem bila zelo razočarana," je svoje občuke na 60. Zlati lisici, kjer je zaradi zdravstvenih težav zamudila tudi izjemen podvig reprezentančne kolegice AJ Hurt, povzela Američanka.

"Tokrat se je vse dobro izteklo. Na koncu sem imela tudi nekaj sreče. Hvaležna sem," je dodala Shiffrinova, ki se je na vrh zavihtela z drugega mesta po prvi vožnji.

Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Povedala je še, da je bila v zadnjih dneh pod močnim vtisom Kildejeve nesreče.

"Zelo boleče je gledati, kako se ljubezen tvojega življenja s hitrostjo 120 km/h zaleti v zaščitno ogrado. Občutek res ni prijeten. Pred dvema dnevoma nisem niti razmišljala o tej tekmi v Flachauu" je povedala Američanka. Še pred koncem medijskega nastopa je res zavrtela telefon in izbrancu zaželela lahko noč.

Kilde je po nesreči v Wengnu potreboval operacijo zaradi izpahnjene rame, utrpel pa je tudi večjo ureznino na nogi, medtem ko so kosti ostale cele. Več o tem TUKAJ.

helikopter wengen Svarilo Šport Majava prihodnost belega cirkusa: "Otrokom bodo prepovedali smučati"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.