Šport > Zimski športi
2619 ogledov

Tako se je na medijski vihar odzval Jakov Fak

Jakov Fak
Izvrstni biatlonec se je odzval na družbenem omrežju.

V petek je odjeknila novica, da se je Jakov Fak odpovedal kandidaturi za nošenje slovenske zastave. OKS je pojasnil, da je biatlonec iz Mrkopalja, ki je pred leti Hrvaško zamenjal za Slovenijo, prejel številne negativne komentarje, ki so ga odvrnili od kandidature.

jakov fak Odzivi Šport "Isti, ki so ploskali Randolphu, zdaj pljuvajo po Faku"

Mnogi so na družbenem omrežju izrazili podporo Faku in ostro zavrnili očitke tistih, ki med nastopanjem za Slovenijo in nošenjem njene zastave vidijo tako veliko razliko, da se jim naturalizirani športnik ne zdi primeren za to funkcijo.

Odzval se je tudi Jakov Fak. V svojem slogu je situacijo sprejel mirno in zagotovil, da ga vse skupaj ne bo oviralo na olimpijskih igrah v PyeongChangu. Obenem je poudaril, da ima rad Slovenijo in njene prebivalce.

"Lep pozdrav. Bližajo so moje tretje olimpijske igre, sem sproščen in se veselim! Fokusiran sem na trening in šport. Veliko časa sem žrtvoval zato, da bi po zdravstvenih težavah prišel nazaj na visok nivo in v svetovni vrh. Celo življenje sem podredil temu športu ki ga imam zelo rad! Zdaj nadaljujem priprave, treniram in delam naprej da bo forma vrhunska. Kot športnik si želim da bi naredil najboljši rezultat prav na olimpijskih igrah. Slovenija je lepa, rad jo imam, ljudje so me lepo sprejeli in se bom potrudil, da osvojim olimpijsko kolajno za Slovenijo. Lep vikend vsem," je na Facebooku zapisal Fak.

Mitja Robar portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Pritisk javnosti Šport Odziv HZS na afero Jakov Fak

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.