Šport
853 ogledov

Odziv HZS na afero Jakov Fak

Mitja Robar portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Saša Despot Mitja Robar
Na dogajanje v zvezi Jakovim Fakom se je odzvala tudi Hokejska zveza Slovenije (HZS).

Krovna hokejska zveza (HZS) se je odzvala na pozive slovenske javnosti, naj hokejski reprezentant Mitja Robar zavoljo afere, ki se je razplamtela okoli našega najboljšega biatlonca, odstopi od kandidature za nosilca slovenske zastave.

Odziv objavljamo v celoti.

Spoštovani, 

Hokejska zveza Slovenije je počaščena, da je bila v pripravah slovenske olimpijske reprezentance na XXIII. Zimske olimpijskih igrah v Pjongčangu povabljena k predlaganju kandidata za nosilca slovenske zastave na uradnem odprtju iger.

Mitja Robar, kandidat HZS, s 165 nastopi za Slovenijo sodi med stebre slovenske hokejske reprezentance in predstavlja generacijo slovenskih hokejistov, ki pogosto stran od soja žarometov športne slave, že desetletje in pol prispeva k uspehom slovenske članske izbrane vrste.

Jakov Fak OKS Šport Zmaguje lahko, zastave ne sme nositi

Ob odločitvi Jakova Faka, da odstopi od kandidature smo v krovni organizaciji, nenazadnje pa tudi Mitja Robar neposredno, prejeli več pozivov k odstopu v korist najboljšega slovenskega biatlonca. Obžalujemo, da polemika, ki nastaja v odzivu na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije, še pred samim začetkom tekmovanj meče nepotrebno senco na Olimpijske igre.

V Hokejski zvezi Slovenije ocenjujemo, da zgolj odstop sam po sebi ne bo prinesel odgovora na vprašanje, ki je, poleg samega nastopa na tekmovanju najboljših športnikov celega sveta, največja čast, ki lahko doleti športnika.

jakov fak Odzivi Šport "Isti, ki so ploskali Randolphu, zdaj pljuvajo po Faku"

Skupaj z Mitjo Robarjem smo mnenja, da bi bil odstop smiseln le v primeru, da bi s tem dejanjem čast nositi slovensko zastavo pripadla Jakovu Faku.

Hokej je ekipni šport in hokejisti se dobro zavedamo, da je uspeh mogoč le v primeru, da smo enotni in delamo za en cilj. Zato z omenjenim dejanjem želimo pokazati, da smo vsi skupaj ena olimpijska reprezentanca in da se srčnost nastopanja pod slovensko zastavo, katere Jakovu Faku zagotovo ne manjka, ne more in ne sme meriti po kriterijih, ki nimajo povezave s športom.

Lep pozdrav,

Rok Srakar
Tiskovni predstavnik HZS

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.