Šport > Zimski športi
8598 ogledov

Takšno je stanje slovenske orlice po grozljivi nesreči (video)

Nika Križnar Epa
Križnarjeva po nesreči že upa na današnji nastop v Lillehammerju.

Nika Križnar, na petem mestu najboljša Slovenka na ponedeljkovi večerni tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk v Lillehammerju, je v izteku ob trku z zaščitno ogrado padla in so jo odpeljali v bolnišnico. Tam rentgenski posnetki niso pokazali resnejših poškodb in v slovenski ekipi upajo, da bo lahko nastopila na današnji drugi tekmi.

nika križnar Izgleda resno Šport Huda nesreča Križnarjeve v izteku skakalnice

"Nika Križnar je ob dveh zjutraj prišla iz bolnišnice. Rentgen je bil OK. Danes ima bolečine v podlahti, ki je rahlo otečena, ter boleča rebra in vrat. Upamo, da bomo to lahko rešili s protibolečinskimi tabletami in bo lahko nastopila," so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

nika križnar | Avtor: Epa Epa

Ženska tekma v Lillehammerju je na urniku nocoj ob 20. uri, ob 19.15 bodo kvalifikacije, pred tem bodo ob 17. uri tekmo predvidoma začeli tudi skakalci.

V ponedeljek zvečer je bila Križnarjeva nepazljiva v izteku skakalnice, kjer se je na poledeneli podlagi z obrazom zaletela v varovalno ograjo. Tekma je bila kar nekaj minut prekinjena, Slovenko pa so na nosilih odnesli na zdravniške preglede. Na ta način se je za mlado slovensko smučarko tekma slabo končala prav njen rojstni dan.

Križnarjevo so takoj odpeljali na preventivno slikanje roke in glave. Že ko je na nosilih zapuščala iztek, pa je bila pri zavesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.