Šport > Zimski športi
49495 ogledov

Težave po cepljenju za enega največjih junakov zime

Jarl Magnus Riiber Epa
Trikratnega zmagovalca svetovnega pokala v nordijski kombinaciji pestijo stranski učinki cepljenja proti covidu-19.

Eden najdominatnejših zimskih športnikov na svetu, 23-letni Norvežan Jarl Magnus Riiber, je razkril, da zaradi zapletov po cepljenju proti covidu-19 več tednov ni mogel normalno trenirati. 

Slabo fizično počutje je dobitniku velikega kristalnega globusa v letih 2019, 2020 in 2021 onemogočilo celovite priprave na olimpijsko sezono, v kateri bo glavni favorit za zlato odličje v Pekingu.

Najboljši kombinatorec na svetu je v interjuvju za NKR povedal, da so se stranski učinki pojavili šele več dni po prejemu odmerka, njihov vpliv na njegovo fizično počutje pa je bil prisoten več tednov.

Jarl Magnus Riiber | Avtor: Epa Epa
"Večina ljudi je bolnih prve dni po prejemu cepiva, jaz pa prvih pet dni nisem opazil ničesar. Začelo se je šele nekje v drugem tednu in se nato nadaljevalo več tednov," je povedal 23-letni šampion. "Z mano je že vse v redu. Nekaj tednov sem imel vzpone in padce," je dodal.

"Maja in junija sem dobro treniral, julij in avgust pa sta bila malo bolj naporna. Po vsaki dozi sem potreboval mesec dni, da sem popolnoma okreval."

NRK se je za dodatna pojasnila obrnil na Norveški inštitut za javno zdravje, kjer pa so dejali, da posameznih primerov ne morejo komentirati in da se lahko stranski učinki pojavijo kadarkoli.

"Na srečo se priprave v nordijski kombinaciji precej razlikujejo od biatlona in teka na smučeh. Po mesecu ali dveh treninga si lahko že dobro pripravljen na sezono," je povedal Norvežan in dodal, da je v obdobju zmanjšane fizične aktivnosti več časa preživel na skakalnici, kar se že odraža na rezultatih. "Zelo sem napredoval," je pristavil.

jeremy chardy Obžaluje Šport Po cepljenju se mu je življenje obrnilo na glavo
Komentarjev 3
  • suineg7878 09:13 30.september 2021.

    Vprašajte Beobitch, to vendar ni mogoče. Cepivo vendarle le poživi duha in telo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:33 29.september 2021.

    kako prikladno, slabe športne rezultate se lahko naprti cepljenju. Če je ali pa ni.

Sorodne novice