Šport > Zimski športi
32 ogledov

Tina po nov globus s startno številko 1

tina maze Reuters
Tina Maze, skupna zmagovalka svetovnega pokala alpskih smučark, bo na finalu v švicarskem Lenzerheideju na sobotnem slalomu nastopila s startno številko 1, ki so ji jo naknadno dodelili organizatorji. Sprva so ji dodelili sedmico, pozneje pa so ugotovili, da je to številko v resnici izžrebala Švicarka Wendy Holdener.

Na žrebanju startnih številk v šotoru pod ciljem so bile na roko na namiznoteniške kroglice napisane startne številke, pri tem pa sta bili številki 7 in 1 napisani tako podobno, da je to povzročilo zmedo. Tina Maze je tako takoj potem, ko je izžrebala številko, fotografiranje opravila s štartno številko 7, resnici pa bo sobotni slalom začela prva.

Tina Maze | Avtor: Instagram Instagram
Mazejeva se bori za svoj tretji globus v posamičnih disciplinah sezone. Pred zadnjo tekmo ima na prvem mestu le sedem točk prednosti pred Američanko Mikaelo Shiffrin, ki jo edina lahko prehiti. Shiffrinova je izžrebala startno številko 5. Predzadnji dan letošnjega finala v Lenzerheideju se bodo tekmovanja začela ob 9. uri s prvo vožnjo slaloma za ženske, uro pozneje bo prva vožnja moškega veleslaloma, finale slaloma bo ob 11.30, veleslaloma pa ob 12.30.

Mazejeva na današnji ekipni tekmi ni nastopila, Slovenija v postavi Ilka Štuhec, Rok Perko, Andrej Šporn in Ana Drev pa si je med sedmimi ekipami razdelila peto mesto.

Veleslalomski in superveleslalomski globus je Mazejeva že osvojila, prav tako tudi velikega kristalnega. Najboljša je bila tudi v superkombinaciji, kjer pa zaradi le dveh tekem v zimi globusa ne bodo podelili. Do popolnega izkupička Mazejeva ne more priti, saj ji manjka prvo mesto v skupnem smukaškem seštevku, kjer jo je po odpovedi smuka na finalu v Švici zgolj s točko prednosti prehitela Američanka Lindsey Vonn. Slednja si je že na uvodnih tekmah nabrala tako veliko prednost, da je Mazejevi ni uspelo uloviti, čeprav je Američanka zaradi poškodbe po padcu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu predčasno končala sezono.

Komentarjev 1
  • zic 21:59 15.marec 2013.

    čim prej naj bo že konec tega cirkusa, ker so ga pa res začeli srat