Šport > Zimski športi
141536 ogledov

To je storil Kubacki, ko je videl Anžetov poklon

Dawid Kubacki Instagram
Dawid Kubacki je spregovoril za Przegląd Sportowy Onet o zdravju žene Marte, zaključku svetovnega pokala v Planici in potezi slovenskega asa Anžeta Laniška.

Dawid Kubacki je predčasno zaključil sezono svetovnega pokala, potem ko se je zdravstveno stanje njegove žene Marte zelo poslabšalo. S tem ko je moral predčasno domov, je izstopil iz boja za najvišja mesta v skupni razvrstitvi v svetovnem pokalu. Končal ga je na četrtem mestu, na tretje pa se je povzpel slovenski as Anže Lanišek.

Lanišek se je ob podelitvi nagrad za končno razvrstitev v svetovnem pokalu spomnil na prijatelja. Na zmagovalni oder je prišel s podobo poljskega skakalca v rokah in s solzami v očeh. 

Kubacki je v pogovoru dejal, da sta si z ženo prek televizijskih ekranov ogledala tekme v Planici. Seveda je videl tudi, kako se mu je Lanišek poklonil. "Veste kaj ... nisem si predstavljal česa takega. V grlu sem imel cmok. Takoj sem mu poslal sporočilo. Z Marto sva jokala, ko sva videla, kaj je naredil," je povedal Kubacki. Anžetova poteza po njegovih besedah samo dokazuje, kako dober človek je in kako veliko srce ima. 

"Dosegel sem dovolj točk za četrto mesto. Nikogaršnja krivda ni, da sem moral končati predčasno," je o koncu sezone povedal Kubacki. 

Planica | Avtor: Anže Petkovšek Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici. Anže Petkovšek

Stvari gredo na bolje

Kubacki je povedal, da se ženino stanje iz dneva v dan izboljšuje. V kratkem času se je njeno stanje zelo izboljšalo in pričakujejo, da bo šlo le še na bolje. Tega, kaj sta v zadnjih nekaj tednih prestala, se še ne zaveda najbolje. Zaveda se, da bo moral vse skupaj še predelati kaj kmalu, tudi s pomočjo psihologov. Prepričan je, da ima okoli sebe prave ljudi, ki mu bodo pomagali pri tem, da se vrne močan, kot je bil. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Plavi-mil 08:58 03.april 2023.

    Globok poklon Anžetu.

  • albert6 07:58 03.april 2023.

    To zmorejo samo ljudje z velikim srcem