Šport > Zimski športi
60723 ogledov

V hudi nesreči umrl 25-letni serijski svetovni prvak

helikopter Instagram
Športni svet je pretresla tragična vest o smrti večkratnega mladinskega svetovnega prvaka.

V strmoglavljenju helikopterja, ki ga je pilotiral sam, je na vzhodu Kamčatke v bližini vulkanske kaldere Uzon umrl nekdanji obetavni ruski biatlonec in večkratni mladinski svetovni prvak Igor Malinovski.

Na krovu zrakoplova so bili trije ljudje, strmoglavljenja pa ni preživel nihče. Vzrok nesreče še ni znan, ugiba pa se, da so tragediji botrovali močni sunki vetra.

Helikopter je bil pogrešan od sobote (16. julij), ko Malinovski in njegova sopotnika niso dosegli predvidene destinacije.

Iskalna akcija je bila zaradi slabe vidljivosti prestavljena na naslednji dan, predstavniki lokalnih oblasti pa so v izjavi za medije izrazili upanje, da je Malinovski, sicer licenciran pilot, zasilno pristal zaradi slabega vremena.

Dan kasneje so reševalci našli razbitine helikopterja in posmrtne ostanke treh potnikov. 

 | Avtor: Instagram Instagram

"Umrl je večkratni mladinski svetovni prvak Igor Malinovski. Oboževal je biatlon in letalstvo. Po končani športni karieri je postal pilot in deloval na rodni Kamčatki. Družini in prijateljem izrekamo najgloblje sožalje," je novico potrdila ruska biatlonska zveza.

"To je tragedija za naš šport in našo državo. Igor Malinovski je bil izjemen talent. Malo športnikov je osvojilo pet naslovov svetovnega prvaka, četudi v mladinski konkurenci. Bil je močnejši od svojih vrstnikov. Na žalost si je izbral zelo tvegan poklic. Žalujemo ob izgubi čudovitega človeka," je sporočil predsednik ruske zveze Vladimir Dračev.

Odzval se je tudi prvi mož Mednarodne biatlonske zveze (IBU), Olle Dahlin, ki je dejal, da si bo biatlonska skupnost pokojnika zapomnila kot velikega športnika.

Igor Malinovski | Avtor: Instagram Instagram

Po navedbah ruskih medijev je Malinovski pilotiral helikopter podjetja Vzlyot, ki je v lasti njegovega očeta Vladimirja Malinovskega.

Malinovski je v kratki profesionalni karieri blestel predvsem v mladinski konkurenci, kjer je osvojil pet naslovov svetovnega in štiri naslove evropskega prvaka.

Po neuspešnem prehodu med biatlonsko elito je leta 2021 oznanil konec športne poti in se posvetil pilotiranju.

Komentarjev 1
  • ico8 12:00 20.julij 2022.

    Uuuuu mater, do danes nisem vedel, da je Kamcatka v Ukrajini...