Šport > Zimski športi
5884 ogledov

Revolucionarne spremembe v biatlonu, mnogim bo zdaj lažje

Jakov Fak Profimedia
V biatlon se uvaja nov sistem točkovanja.

Mednarodna biatlonska zveza (Ibu) je spremenila sistem točkovanja, ki bo začel veljati že v novi sezoni svetovnega pokala, prav tako pa bo opravila določene korekcije pri razdelitvi denarnih nagrad v svetovnem pokalu, je zapisano na njeni spletni strani.

Svetovno prvenstvo v biatlonu odslej ne bo več štelo za točke svetovnega pokala, hkrati pa bo po novem vsaka tekma svetovnega pokala točkovana. S tem želi Ibu okrepiti vlogo svetovnega prvenstva.

Ricco Gross Velika okrepitev Šport Biatlonce bo vodil eden najbolj spoštovanih strokovnjakov na svetu

Zmagovalec tekme svetovnega pokala je do zdaj dobil 60 točk, po novem jih bo 90. Drugo mesto, ki je bilo prej vredno 57 točk, bo zdaj 75, tretje pa 60 (prej 48). Točk bo enako kot doslej deležno prvih 40 tekmovalcev, razen v tekmah s skupinskim startom, kjer je nagrajenih le prvih trideset.

Mednarodna biatlonska zveza je zapisala, da želi s to spremembo uravnotežiti svetovni pokal, tako da imajo možnost za skupno zmago tudi tekmovalci, ki morajo zaradi poškodbe ali drugega razloga izpustiti določeno število tekem.

anamarija lampič Zdaj tudi uradno Šport Anamarija Lampič si bo nadela puško na rame

Po poročanju nemške tiskovne agencije bo Ibu bolj pravično razdelila tudi nagradne sklade, tako da bodo do finančnih nagrad prišli tudi nižjeuvrščeni tekmovalci.

Ibu je še sporočila, da se po treh leti delovanja z mesta generalnega sekretarja zveze umika Šved Niklas Carlsson, novi športni direktor zveze pa je postal Nemec Daniel Böhm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.