Šport > Zimski športi
12 ogledov

V Sočiju dokončani le dve od 19 stavb za medije

soči olimpijske igre Reuters
Le pet dni pred začetkom zimskih olimpijskih iger imajo ruski gostitelji še polne roke dela.

Do začetka zimskih olimpijskih iger v Sočiju je še pet dni, v mestu ob Črnem morju pa je za predstavnike medijev pripravljenih šest od devetih hotelov. Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je prepričan, da bodo prireditelji pravočasno uredili težave z nastanitvami, kar nekaj dela pa imajo tudi na športnih prizoriščih.

"Smo v stiku s prireditelji in verjamemo, da bodo težave rešili v naslednjih dveh dneh," je sporočil prvi mož Moka. Predsednik organizacijskega odbora iger v Sočiju Dimitrij Černišenko zatrjuje, da delajo z vso močjo, da bodo hoteli pripravljeni. V ponedeljek bo v to rusko letovišče prispelo več kot 2000 novinarjev, vendar sobe za njih še niso pripravljene.

Delavci na vsakem koraku

Mnogi novinarji so že prispeli v Soči, ker hotelske sobe še niso pripravljene, da sprejmejo prve goste, so si ti morali poiskati drugo nastanitev. Ob Črnem morju je v zadnjem času deževalo, zato dela zamujajo, predvsem v gorskih predelih, kjer bodo na sporedu smučarska tekmovanja. Na območju Gornaja Karusel so zaenkrat uspeli dokončati le 25 stavb, ki pa so brez električne napeljave in ogrevanja, delavce pa je mogoče videti na vsakem koraku.

Še več dela imajo v obmorskem delu Sočija, kjer stojijo glavne zgradbe za medije. Ali naj bi tam stale, saj so od 19 stavb dokončali le dve. Prva je namenjena za ruske goste, druga pa za sprejem in prehrano. Prireditelji obljubljajo, da bodo v prihodnjih dneh končali dela na šestih zgradbah, saj morajo prostore le še opremiti in poskrbeti za internetno povezavo, za preostale zgradbe pa bodo potrebovali vsaj še en teden.

"Pomembni le športniki in šport"

Bach se je ob tem dotaknil še varnosti iger. Nemec je prepričan, da številni varnostni ukrepi ne bodo vplivali na vzdušje na igrah. "Po letu 1972 in napadu v Münchnu so varnostni ukrepi nujni. Se spomnite iger v Salt Lake Cityju 2002, le nekaj mesecev po 11. septembru? Prepričan sem, da bodo ruske varnostne sile vse stvari uredile, tako kot je to uspelo Američanom."

Vodja Moka je dejal, da lahko iz izkušenj zatrdi, da se bo vzdušje popravilo takoj, ko se bodo igre začele: "Pred vsakimi igrami so razprave: 'Objekti ne bodo pripravljeni!, 'Vzdušje ne bo pravo!', 'Varnost ni zagotovljena!' Vendar se ob prižigu olimpijskega ognja, ko se začnejo prva tekmovanja, takoj izkaže, da so pomembni le športniki in šport."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.