Šport > Zimski športi
27 ogledov

V Sočiju začeli skladiščiti sneg

soči skakalnica sneg EPA
Prireditelji olimpijskih iger 2014 v Sočiju so pričeli s skladiščenjem snega. Sezone v zimskih športih je komaj konec, a organizatorji iger prihodnje leto že zrejo v prihodnost. Tokratne obilne snežne padavine so prišle kot nalašč, da organizatorji iger 2014 nekaj snežne odeje shranijo v primeru pomanjkanja snega drugo leto.

Prireditelji iger so danes napolnili prvo od sedmih skladišč snega. Gre za 450.000 kubičnih metrov snežne odeje, ki je shranjena v gorah Kavkaza. Omenjeno skladiščenje snega bo organizatorje stalo dodatnih 11 milijonov ameriških dolarjev.

"V gorah gradimo dodatnih šest skladišč, kjer bomo shranili sneg. Boljše je, če ga za vsak primer shranimo, saj je vreme nepredvidljivo," je dejal direktor smučišča Rosa Hutor Sergej Bačin. Na Rosa Hutorju, gorah, ki obkrožajo Soči, bo večina tekmovanj prihodnjih zimskih iger, medtem ko bodo alpske discipline na bližnji Krasni poljani, kjer je vseskozi na voljo dovolj snega, a obstaja nevarnost snežnih plazov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.