Šport > Zimski športi
25 ogledov

“Vem, da jih je lahko pet”

tina maze schladming sp 2013 EPA
SP v alpskem smučanju. Tina Maze in tekmice se bodo na prvi tekmi v Schladmingu pomerile v superveleslalomu.

"Vem, da sem prav v vseh disciplinah zelo močna. In vem, da lahko osvojim pet kolajn, a potrebovala bom tudi srečo," je pred začetkom svetovnega prvenstva (SP) dejala v tej sezoni najuspešnejša smučarka v svetovnem pokalu Tina Maze.

Maze ali Vonn?

Črnjanka bo najprej nastopila v superveleslalomu. Preizkušnja se bo začela ob 11. uri. "Upam, da bom hitra in da bodo enakovredne tudi vremenske razmere. Te bi bile lahko odločilne. Če bom sama vozila tako kot vso sezono, lahko pridem tudi do stopničk. A pokazati bom morala prav vse svoje znanje," je menila Črnjanka.

Lindsey Vonn, njena največja tekmica na papirju, pa je povedala: "Razloga za tekmovalnost ni. Tina ima za sabo izjemno sezono, kar je dobro za ta šport. Sama se z njo niti ne morem primerjati, saj sem letos izpustila veliko tekem. Od tekem veliko pričakujem, predvsem od superveleslaloma in smuka, saj sem tako močna kot še nikoli in štele bodo kolajne."

Tudi strokovnjaki napovedujejo boj za kolajno prav med Slovenko in Američanko.

Potrditi in se zabavati

Mazejeva si je pred odhodom na SP privoščila nekaj počitka. "Rezultati v letošnji sezoni so izjemni, zato si na SP ne želim pokazati nezbranosti, napak ali slabega smučanja. Želim potrditi svojo vrhunsko pripravljenost, se bojevati za najvišja mesta, ob tem pa se – kot že vso sezono – zabavati," je po odmoru izjavila smučarka, ki bo v Schladmingu branila veleslalomsko zlato in superkombinacijsko srebro izpred dveh let v Garmischu. Pred štirimi leti je bila Mazejeva v veleslalomu še srebrna. Poleg Mazejeve se bo na progo danes podala Ilka Štuhec.

SP v alpskem smučanju, superveleslalom (Ž), rezultati:

Komentarjev 2
  • Majkemi Kemimajk 09:36 05.februar 2013.

    http://www.clixsense.com/?5041478

  • Majkemi Kemimajk 09:35 05.februar 2013.

    bravo tina...$ 00,2 klik oglaševanja, raziskovanja 0,18 $, tako da je kdo hoče, in veliko možnosti, najbolj klikom na boljše mesto v svetu, zelo veliko možnosti,sshttp://www.clixsense.com/?5041478