Šport > Zimski športi
272 ogledov

Vetrovna loterija Windischu, Fak soliden

Jakov Fak Epa
Z moško tekmo s skupinskim startom se je končalo letošnje svetovno prvenstvo v biatlonu.

Italijan Dominik Windisch je na svetovnem prvenstvu v biatlonu v Östersundu na Švedskem postal svetovni prvak na tekmi s skupinskim startom in zaokrožil italijanski dan, saj je pred tem žensko tekmo dobila njegova reprezentančna kolegica Dorothea Wierer.

Windisch, dosegel je največji uspeh v karieri, je na tekmi zgrešil tri tarče, v cilju pa za 22,8 sekunde ugnal Francoza Antonina Guigonnata, tudi ta je moral trikrat v kazenski krog, in za 23,3 Avstrijca Juliana Eberharda, ki je zgrešil štiri tarče, odlično tekel, a izgubil ciljni sprint s Francozom za srebro.

Edini slovenski predstavnik Jakov Fak je zaostal 1:19 minute, zgrešil štiri tarče, s 14. mestom pa je poskrbel za najboljšo slovensko posamično uvrstitev na tekmovanju.

V izredno težkih razmerah so tekmovalci grešili kot za stavo. Na zadnje streljanje sta prva prišla Rus Jevgenij Garaničev in najboljši tekmovalec sezone Norvežan Johannes Thingnes Boe, a je prvi zgrešil štirikrat, drugi pa vseh pet strelov, s čimer sta ponudila priložnost tekmecem. Tudi tretji Nemec Benedikt Doll je bil nenatančen trikrat, zato je v vodstvo napredoval Windisch, na tretjem streljanju še 13., Eberhard je bil mesto pred njim, v boju za kolajne pa sta bila tudi Avstrijec Simon Eder, ki je bil z enim zgrešenim strelom najboljši strelec danes, a prepočasen, in Guigonnat.

Biatlonska karavana se bo s Švedske zdaj preselila v Oslo, ki bo gostil zadnje tekme svetovnega pokala v sezoni.

Klemen Bauer Svetovno prvenstvo Šport Izjemen nastop slovenske moške štafete

Skupinski start, 15 km (M):

1. Dominik Windisch (Ita) 40:54,1/3
2. Antonin Guigonnat (Fra) +22,8/3
3. Julian Eberhard (Avt) +23,3/4
4. Aleksander Loginov (Rus) +27,4/5
5. Quentin Fillon Maillet (Fra) +33,2/4
...
14. Jakov Fak (Slo) +1:19,0/4
...

Skupni seštevek SP:

1. Johannes Thingnes Boe (Nor) 1110 točk
2. Aleksander Loginov (Rus) 796
3. Quentin Fillon Maillet (Fra) 761
4. Simon Desthieux (Fra) 753
5. Arnd Peiffer (Nem) 666
...
28. Jakov Fak (Slo) 262
50. Klemen Bauer (Slo) 80
78. Miha Dovžan (Slo) 19
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.