Šport > Zimski športi
98 ogledov

Vonnova: Nimam sprednje križne vezi

lindsey vonn tiger woods val d'isere EPA
Ameriška smučarka Lindsey Vonn je po odstopu na smuku v Val d'Iseru priznala, da je smučanje brez sprednje križne vezi težje, kot je pričakovala.

Težavam Američanke Lindsey Vonn ni in ni videti konca. Dobitnica štirih velikih kristalnih globusov, ki je v karieri slavila na 59 tekmah za svetovni pokal, je zaradi poškodbe kolena odstopila na smuku v Val d'Iseru, čeprav se je potegovala za najvišja mesta na francoski strmini.
''Nisem se poškodovala bolj, kot sem že poškodovana,'' je povedala Vonnova, ki se je po odstopu prijela za koleno. ''Nisem imela možnosti, da ujamem vratca, na žalost. Držala se bom načrta, ki sem ga imela. Moram biti previdna, na katerih tekmah bom nastopila. Tekmovala bom na minimalnem številu tekem. Pred olimpijskimi igrami na eni ali dveh,'' je razkrila 29-letnica.

Vonnova nastopa brez sprednje križne vezi, kar se je izkazalo za prevelik zalogaj. ''Nimam sprednje križne vezi, lahko rečem, da rahlo trpim, vendar se želim prebiti čez to sezono. Nedvomno je težko,'' je potožila Američanka.

Vonnova namerava v naslednjih tednih vse podrediti nastopu na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer bo branila zlato (smuk) in bronasto kolajno (super-G). Američanka je oporo v teh težkih trenutkih našla v objemu svojega izbranca Tigerja Woodsa, ki si je ogledal smuk v Val d'Iseru. ''Včasih me pograbi panika, kadar imam težave z gibanjem, on pa pravi: 'Pomiri se, v redu si','' je še povedala Vonnova.

lindsey vonn smuk val d'isere | Avtor: EPA EPA

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.