Šport > Zimski športi
1218 ogledov

Za konec še ena kolajna za slovenske skakalce

Taja Bodlaj Profimedia
Slovenska mešana skakalna ekipa srebrna zadnji dan MSP.

Zadnji dan mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici je slovenska reprezentanca osvojila še eno medaljo. Srebro so na mešani ekipni tekmi priskakali Taja Bodlaj, Jaka Drinovec, Tina Erzar in Rok Masle. Zaostali so le za Avstrijo, ki je zbrala 3,9 točke več.

Z mešano ekipno tekmo v smučarskih skokih je padel zastor nad letošnjim MSP v dolini pod Poncami. Slovenski tekmovalci so skoraj na najlepši možen način zaključili domače prvenstvo, a so se na koncu morali zadovoljiti s srebrnim odličjem. Skupno je to četrta slovenska medalja.

Boljši so bili Avstrijci v postavi Julia Mühlbacher, Johannes Pölz, Sahra Schuller in Stephan Embacher. Tretja je bila Nemčija.

Slovenija je po prvi seriji deževne tekme vodila. Po drugi skupini finala je slovenska ekipa padla na drugo mesto, a jih je Erzar nato vrnila v vodstvo. O naslovu je odločala zadnja skupina in jasno je bilo, da bo po skoku svetovnega prvaka Embacherja, Masle imel težko delo za ubranitev naslova iz Whistlerja, kar mu na koncu ni uspelo.

"S svojimi skoki sem kar zadovoljna, tako kot tudi z medaljo. Medalja na mladinskem svetovnem prvenstvu je le medalja, kaj bi pa še radi? Lahko bi bili tudi brez. Zdi se mi nepotrebno, da smo slabe volje. Tega se moramo veseliti," je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Bodlaj.

"Danes res nisem zadovoljna, saj nisem prikazala tistega, kar bi mogla. Vseeno pa sem vesela, saj nam je uspelo pridobiti drugo mesto. Seveda pa sem tudi malce razočarana, a mislim, da bo jutri že vse v redu," je povedala Erzar.

"Danes sem bil jaz najšibkejši člen, imeli smo možnost, da bi zmagali. Danes krivdo prevzemam nase, ker nisem prikazal najboljših skokov, tako kot pravzaprav čez celo prvenstvo. Zadovoljen pa sem, ker na posamični tekmi ni šlo, tokrat pa je šlo do medalje," pa je dodal Masle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice