Šport > Zimski športi
31601 ogledov

"Želim si, da ljudje sploh ne bi vedeli, da sem bila smučarka"

Lindsey Vonn Profimedia
Ena najboljših alplskih smučark vseh časov Lindsey Vonn je našla svoje poslanstvo izven tekmovalnih aren.

Nekdanja kraljica belih strmin Lindsey Vonn je v karieri osvojila vse, kar se osvojiti da, po slovesu od tekmovalnega vrveža pa je zaplavala v poslovne vode, kjer je z velikim zanosom in obilico delovnega elana hitro začela nizati nove uspehe.

"Lindsey Vonn, s katero se danes pogovarjate, je v prvi vrsti poslovna ženska. Še vedno si postavljam izzive, vendar precej drugačne kot takrat, ko sem bila profesionalna smučarka. Sem podjetnica, ukvarjam se s tveganimi naložbami. Delam kopico različnih stvari, vendar uživam v kaosu. Rada dosegam nove in nove cilje," je povedala legendarna smučarka.

Potem ko so jo pred tremi leti poškodbe prisilile v predčasen konec športne poti, je zašla v manjšo krizo, nato pa zelo kmalu odkrila novo strast, kateri je bila pripravljeni podrediti svoj vsakdan.

Lindsey Vonn | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Vedela sem, kaj si želim početi, ko bom enkrat končala svojo kariero. Oče me je vedno opozarjal, da je kariera športnika kratka, zato sem bila pripravljen na to, kaj sledi. Kljub temu si želim, da bi lahko smučala dlje, saj sem prenehala samo zaradi poškodb. V poslovnem smislu sem bila pripravljena na naslednji korak, vendar je bilo to vseeno velika sprememba. Moje življenje se je vrtelo okoli alpskega smučanja, potem pa je bilo tako rekoč čez noč vsega konec," je povedala.

Od belega cirkusa se je poslovila z grenkim priokusom, saj ji ni uspelo izpolniti zastavljenega cilja, da bi postala rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu. Njena bera se je ustavila pri številki 82, kar je štiri zmage manj od slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka. Kljub temu "neuspehu" danes na svoje karierne dosežke gleda v drugačni luči.

lindsey vonn | Avtor: Epa Epa
"V življenju ničesar ne obžalujem. Sprejemala sem najboljše odločitev na podlagi informacij, ki sem jih imela na razpolago. Učila sem se iz svojih napak. Če teh napak kasneje ne ponoviš, potem verjamem, da se je izplačalo. Nihče si ne želi popolnega življenja, to bi bilo dolgočasno. Po upokojitvi na svojo kariero gledaš drugače kot takrat, ko aktivno tekmuješ. Zelo sem ponosna na vse, kar sem dosegla, in to je nekaj, kar je zelo pomembno za mojo zapuščino. Upam, da bom lahko nekega dne peljala otroke v olimpijski muzej in jim pokazala, da je njihova mami v hiši slavnih."

Iz tekmovalne arene se je preselila v drugačno, a nič manj neizprosno in bojevito okolje. "Smučarski kaos je zamenjal poslovni kaos. Kot osebi mi je takšno okolje pisano na kožo."

Čeprav se zaveda, kakšen pečat je pustila v svetu profesionalnega športa, pa 37-letnica srčno upa, da bo njena zapuščina presegla okvirje alpskega smučanja. "Želim si, da bi sčasoma postala znana kot izjemna poslovna ženska in da ljudje sploh ne bi vedeli, da sem bila alpska smučarka. Rada bi imela pozitiven vpliv in ostala zapisana kot nekdo, ki je delal dobro za druge," je zaključila.

Komentarjev 1
  • kapibara1 10:59 25.avgust 2022.

    A je še zmeraj farben- blint...?

Sorodne novice