Šport
26 ogledov

Zlati Fak in kolegi od Türka do navijačev

Türk Fak sprejem SP biatlon Ruhpolding
1/18
Saša Despot
Predsednik države Danilo Türk je v ponedeljek popoldne sprejel slovensko biatlonsko delegacijo, ki je s svetovnega prvenstva v Ruhpoldingu prinesla kar pet kolajn. Zlatega Jakova Faka in srebrne Tejo Gregorin, Andrejo Mali ter Klemna Bauerja so ob 17. uri na Kongresnem trgu pozdravili še navijači.

Kongresni trg v Ljubljani je bil v ponedeljek že drugič v 14 dneh prizorišče proslavljanja velikih športnih uspehov. Potem ko so ljubljanski in slovenski športni navdušenci konec februarja pozdravili svetovnega prvaka v poletih Roberta Kranjca in slovensko ekipo, so zdaj na svoj račun prišli tudi biatlonci.

Napaka: Fak Slovenec? Ne, Hrvat!
• Fak: "Ostal sem brez besed"
Za zgodovino: Fak prvak, Bauer peti
• Zaplet: Slovencem srebro, zlato Norvežanom

"Hvala, ker ste prišli in namenite aplavz še moji ekipi," je navijače pozdravil svetovni prvak na 20-kilometrski preizkušnji Jakov Fak, ki je zaradi bolezni izpustil zadnji dve tekmi na SP. Posebej je dobitnik zlata in srebra na tem SP pozdravil tudi svoje privržence iz domačega Mrkpolja. Čestitke njemu in drugim slovenskim biatloncem, predvsem drugim trem članom srebrne mešane štafete Andreji Mali, Teji Gregorin in Klemnu Bauerju ter vodstvu ekipe so na sprejemu deževale z vseh strani.

Biatloncem je za uspehe čestital tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, ki je poudaril, da ima, odkar je minister, že drugič tako prijetno dolžnost, dodal pa je, da so takšni dogodki tisti, zaradi katerih svoje delo rad opravlja. Izpostavil je trdo delo slovenskih biatloncev in dodal, da je lepo, ker v državo "pride tudi kaj zlatega" ter da se bo zavzel za to, da se finančno stanje športa kljub težkim časom ne bo poslabšalo. Faku in druščini pa so roke stisnili tudi ljubljanski podžupan Aleš Čerin ter direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad.

Komentarjev 1
  • vladek 08:48 13.marec 2012.

    Fak,a v Sloveniji dobro zaslužiš,ha ha ,zakaj potem steklenice pobiraš in jih nosiš na Hrvaško.Baš me zanima kolk ti je Slovenija dala za to da nastopaš za SLO: