Šport
121 ogledov

Zmaga Fourcadu, dva Slovenca do točk

Martin Fourcade Ostersund EPA
Biatlonci so opravili s prvo posamično preizkušnjo v letošnji sezoni.

Francoz Martin Fourcade je zmagovalec prve letošnje posamične tekme v svetovnem pokalu, 20-kilometrske preizkušnje biatloncev v švedskem Östersundu. Drugi je bil Norvežan Johannes Thingnes Boe, tretji pa Belorus Vladimir Čepelin.

Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer na 33. mestu. Bauer, ki je bil med najboljšimi v teku, je za Fourcadom zaostal 4:48,7 minute, zgrešil je pet strelov, a priložnost za vidno uvrstitev izgubil že na prvi polovici, ko si je pristreljal štiri minute pribitka.

Dobro se je s tekmeci boril mladi, 20-letni Mitja Drinovec, ki je na premieri v svetovnem pokalu osvojil 39. mesto, zaostal je 5:25 minute, na vselej zahtevnem strelišču na severu Švedske pa zgrešil vsega dve tarči in si priboril prvi točki svetovnega pokala v karieri. Rok Tršan je bil 67. (+7:58,7/5), Miha Dovžan pa 96. (+11:59,2/9).

Fouracade, ta je vknjižil že svojo 50. posamično zmago v svetovnem pokalu, po slavju z Marie Dorin Habert konec tedna med mešanimi pari pa že drugo letos, je Boeja za seboj pustil za 29,5 sekunde, oba sta zgrešila dvakrat. Čepelin je mimo tarč poslal en strel, zaostal je 1:24,3 minute. A treba je dodati, da si Fourcade zmage tokrat ni priboril, ampak mu jo je podaril Boe, ki je bil vse do zadnjega streljanja trdno v vodstvu, na koncu pa se mu je na zadnjem strelskem postanku dvakrat zatresla roka.

Tokrat več zadovoljstva

V slovenskem taboru so bili v primerjavi s sredino žensko tekmo ter 61. mestu Teje Gregorin in 62. Anje Eržen, tokrat bolj zadovoljni.

Trener Tomaš Kos je o debiju mladega Drinovca dejal: "To je bila njegova prva tekma v svetovnem pokalu in na njej se je zelo dobro znašel. Danes ni bilo veliko tekmovalcev, ki bi zadeli toliko tarč, oziroma so bili, a to so bili tisti najboljši, zato njegov nastop ocenjujem kot zelo dober." Za Bauerja pa: "Škoda je le prvih zgrešenih strelov v ležečem položaju. Malo mi je žal za te strele, kajti v drugo je leže ustrelil ničlo. Tudi v stoje. Če bi padla vsaj ena tarča več v leže, bi bil rezultat zelo dober. Pa vendar, točke ima in za prvo tekmo to je v takih pogojih kar dobro. Lahko smo tudi zelo zadovoljni s tekom, saj je 1:35 minute zaostanka za Fourcadom odličen rezultat."

Slovenci brez obolelega Jakova Faka pa še niso posegli po visokih uvrstitvah, ki si jih želijo, pa čeprav je 39. mesto mladega Drinovca lepo presenečenje v uvodu v novo sezono. Nova priložnost v Skandinaviji bo po prostem dnevu sobotna sprinterska tekma, ki bo odločala tudi o izhodiščih za nedeljsko zasledovanje.

Po dveh dneh brez pravega uspeha pa si v slovenskem taboru nujno že v Östersundu želijo vsaj eno visoko uvrstitev, ki bi prihodnji teden na Pokljuko, ki bo gostila drugo tekmo svetovnega pokala, privabila kakšnega gledalca več.

Östersund, 20 km (moški):

1. Martin Fourcade (Fra) 51:33,8/2
2. Johannes Thingnes Boe (Nor) +29,5/2
3. Vladimir Čepelin (Blr) 1:24,3/1
4. Lars Helge Birkeland (Nor) 2:10,5/3
5. Ole Einar Björndalen (Nor) 2:16,7/3
...
33. Klemen Bauer (Slo) 4:48,2/5
39. Mitja Drinovec (Slo) 5:23,9/2
67. Rok Tršan (Slo) 7:56,2/5
96. Miha Dovžan (Slo) 11:55,0/9
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.