Šport
28 ogledov

Zmaga na Finsko, Gregorinova do točk

Kaisa Mäkäräinen biatlon EPA
Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka ženskega sprinta za svetovni pokal v ruskem Hanti Mansisku.

Na 7,5 km dolgi tekmi je Kaisa Mäkäräinen kljub kazenskemu krogu za 3,1 sekunde ugnala Čehinjo Gabrielo Soukalovo in za 4,8 Norvežanko Marte Olsbu, ki sta streljali 100 odstotno.

Brez strelske napake je tekmo končala tudi Teja Gregorin in z zaostankom 1:09,4 minute zasedla 21. mesto, na sobotno zasledovanje pa se je uvrstila tudi mlada Anja Eržen, ki je z eno strelsko napako in zaostankom 2:04,8 minute zasedla 52. mesto.

Slovensko vrsto v Rusiji predstavljata le še dve tekmovalki, pa tudi v nekoliko okrnjeni konkurenci, na startu je bilo le 80 tekmovalk in manjkalo je kar nekaj naj boljših, forma še vedno ne zadostuje za odmevno uvrstitev. Gregorinova je visoko končno uvrstitev, glede na sezono, ubranila predvsem s streljanjem, Erženova pa je prav zardi kazenskega kroga zamudila priložnost, da dvema letos osvojenima točkama doda še kakšno.

Soukalova blizu skupne zmage

Tik pred razpletom je tudi svetovni pokal. Čehinja Soukalova si je z današnjim drugim mestom priborila mali globus za zmago v sprinterskem seštevku svetovnega pokala, zelo blizu pa je tudi skupni zmagi, saj ima dve tekmi pred koncem 92 točk prednosti pred prvo zvezdnico nedavnega svetovnega prvenstva v Oslu Francozinjo Marie Dorin Habert, ki je bila tokrat 10.

Bržkone bo Čehinja postala skupna zmagovalka svetovnega pokala že v soboto, saj ima za sprint precej boljše izhodišče od tekmice iz dežele galskih petelinov. Gregorinova je na 47. mestu, prav Rusiji pa lahko z dobrim sprinterskim nastopom in morebitno uvrstitvijo na nedeljsko tekmo to pozicijo vsaj nekoliko še izboljša.

Sklepni tekmi svetovnega pokala bodo v petek v sprintu nastopili moški, a brez Jakova Faka in Klemna Bauerja, v soboto sta na sporedu obe zasledovanji, v nedeljo pa še tekmi s skupinskim startom.

Sprint (Ž), Hanti Mansisk:

1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 20:42,3/1
2. Gabriela Soukalova (Češ) +3,1/0
3. Marte Olsbu (Nor) 4,8/0
4. Justine Braisaz (Fra) 24,2/0
5. Dorothea Wierer (Ita) 27,8/0
...
21. Teja Gregorin (Slo) 1:09,4/0
52. Anja Eržen (Slo) 2:04,8/1

Svetovni pokal, skupno: 

1. Gabriela Soukalova (Češ) 1093 točk
2. Marie Dorin Habert (Fra) 1001
3. Dorothea Wierer (Ita) 929
4. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 845
5. Franziska Hildebrand (Nem) 765
...
47. Teja Gregorin (Slo) 127
98. Andreja Mali (Slo) 2
101. Anja Eržen (Slo) 2
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.