Šport
5 ogledov

Zmaga nad rakom ni dovolj za Wimbledon

Alisa Klejbanova Reuters
Rusinja Alisa Klejbanova, nekoč 20. igralka sveta, ki je premagala zahrbtno bolezen, je ostala brez povabila v Wimbledon.

Rak limfnega sistema je borbeno Aliso Klejbanovo oddaljil od teniških igrišč na začetku poletja leta 2011. Rusinja se je skušala vrniti že v lanskem letu. Takrat je na WTA turnirju v Miamiju zmagala v prvem krogu, v drugem pa dvoboj predala, saj so bile fizične posledice bolezni še preveč moteče.

Ker se lani še ni počutila dovolj močno za povratek, je le-tega prestavila na letošnji maj, ko je dobila turnir serije ITF v Landisvillu, slednjega je zaključila brez izgubljenega niza. 

All England Club ostal neomajen

Sedaj 23-letna Klejbanova bi sicer lahko izkoristila zaščito njene uvrstitve na lestvici WTA, ki bi ji zagotovila igranje v Wimbledonu. Toda zaradi nepredvidljive bolezni tega ni storila v predpisanem roku. Zato je zaprosila za povabilo na turnir, ki pa ga ni dobila.

"To je življenje. Moram igrati po najboljših močeh in zmagovati, ko bo to le mogoče. Moram zaupati sebi, le tako se bom vrnila na vrh," je dejala Rusinja.

Njena sonarodnjakinja Jelena Vesnina je na Twitterju podala pomenljiv komentar. "Škoda, da Alisa ni dobila povabila za Wimbledon. Po mojem mnenju, bi si ona to zaslužila bolj kot kdorkoli drug!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.