Šport
17 ogledov

Zmaga Nemk, Slovenke desete

nemška biatlonska štafeta EPA
Slovenska ženska štafeta je zasedla deseto mesto na tekmi v Hochfilznu. Zmagale so Nemke pred Belorusinjami in Čehinjami.

Slovenska ženska biatlonska štafeta je preizkušnjo svetovnega pokala na 4 x 6 km v avstrijskem Hochfilznu končala na 10. mestu (+1:53,2/7 zgrešenih strelov). Prvo štafetno zmago v tej sezoni so osvojile Nemke (1:11:40,4/8) pred Belorusinjami (+21,1/10) in Čehinjami (+22,2/9).

Slovenska štafeta je nastopila v sestavi Andreja Mali, Anja Eržen, Teja Gregorin in Urška Poje. Malijeva je bila ob prvi predaji na tretjem mestu, za prvim mestom pa je tedaj zaostajala le 6,3 sekunde. Druga na startu Erženova je s štirimi popravki za vodilno Rusijo zaostanek povišala na minuto in 12 sekund, izkušena Gregorinova je streljala brezhibno in je nadoknadila zaostanek, 17-letna Pojetova pa je ciljno črto prečkala za deseto mesto od 23 ekip na startu.

Najprej se je izziva lotila Malijeva, ki je bila zelo hitra v smučini ter zelo dobra na strelišču, saj je naredila vsega eno popravo. Predajo je naredila kot tretja najhitrejša, zaostala je le za Italijanko in Belorusinjo. Slovenski nastop je nadaljevala Erženova, ki je do prvega streljanja izgubila nekaj mest, a je prišla na strelišče v vodilni skupini. Strelsko ni bila med najnatančnejšimi, saj je zadela dvakrat, se je pa zato potem zbrala in s popravami poklopila vse tri tarče. Drugo streljanje ji je šlo od rok precej bolje, ko je izstrelila le en dodaten naboj, ob dobrem teku pa je štafeto predala kot deveta.

Na polovici vodile Rusinje

Na drugi predaji je vodila Rusija, Francija in Češka sta na drugem mestu zaostajali 25 sekund. Najboljša slovenska biatlonka Gregorinova je nastop začela odlično. Z brezhibnim streljanjem leže je pridobila nekaj sekund in dve mesti. Na drugem postanku je še enkrat dokazala, da je v izjemni strelski formi, saj je izredno hitro pokrila pet tarč in se v zadnji krog odpravila s četrtega mesta. Zadnjo predajo je Slovenija opravila kot peta, v vodstvu je bila Rusija, 19 sekund je zaostajala Nemčija, 38 sekund pa Poljska in Češka.

Sedemnajstletna Pojetova je nalogo na prvem postanku opravila odlično s pokritimi petimi tarčami in to s četrtim najboljšim časom. V zadnji krog se je odpravila z dvema popravama, na koncu pa je Sloveniji pritekla deseto mesto. Zmagala je nemška ekipa, v zadnjih metrih pa je drugo mesto Belorusiji prinesla Darja Domračeva, ki je prehitela češko tekmovalko.

Ženska štafeta (4x6km), izidi:

1. Nemčija 1:11:40,4 (0+8) 
2. Belorusija +21,1 (0+10)
3. Češka +22,2 (0+9) 
4. Italija +39,9 (1+4) 
5. Norveška +46.3 (1+12)
6. Poljska +47,4 (0+8) 
7. Ukrajina +59,8 (1+11)
8. Rusija +1:03,9 (1+7) 
9. Francija +1:37,4 (1+10)
10. Slovenija +1:53,2 (0+7)
... 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.