Šport
28 ogledov

Zmagal Feuz, Perko 16.

Rok Perko Reuters
Na superveleslalomu v Val Gardeni je zmagal Švicar Beat Feuz, do točk sta prišla tudi dva slovenska smučarja. Tik za najboljšo petnajsterico se je uvrstil Rok Perko.

Feuz je za 30 stotink sekunde prehitel drugega Američana Bodeja Millerja, tretji Norvežan Kjetil Jansrud pa je zaostal za 44 stotink. Najboljši Slovenec je bil Rok Perko na 16. mestu. Za Švicarjem je zaostal 1,31 sekunde.

Od petih Slovencev na startu se je novih točk svetovnega pokala veselil le še Gašper Markič na 26. mestu (+1,50). Andrej Šporn še ni našel prave forme in je po povsem ponesrečeni severnoameriški turneji ostal brez točk tudi na prvi tekmi po vrnitvi v Evropo. Superveleslalom je končal pod pričakovanji na 36. mestu (+1,91), Boštjan Kline (+2,34) je zasedel 49. mesto, Andrej Križaj (+2,49) pa je bil 54.

Perko, nekdanji svetovni mladinski prvak v smuku in mladinski svetovni podprvak v superveleslalomu (Bardonecchia, 2005), je v svetovnem pokalu največji uspeh vpisal z dvema 12. mestoma v smuku (2009 in 2010), v superveleslalomu pa je bil pred tekmo v Val Gardeni najvišje 28. v Kvitfjellu januarja 2009.

Zaradi močnega vetra so organizatorji nekoliko znižali start, skrajšana proga na slovitem Saslongu pa je bila, kot kaže, pisana na kožo 26-letnemu Tržičanu, ki je odpeljal svoj najboljši superveleslalom v karieri kljub visoki številki 44 na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.