Šport
63 ogledov

Zmaji klonili po štirinajstih serijah

Telemach Olimpija EPA
Hokejisti Olimpije so v šestem kolu drugega dela lige Ebel po loteriji klonili v Gradcu. V rednem delu in podaljšku gledalci niso videli zadetkov.

Ljubljanski hokejisti so sicer še imeli nekaj teoretičnih možnosti za preboj v končnico, realnih pa že nekaj krogov drugega dela ne več. Tudi zaradi zadnjega poraza na domačem ledu, ko so igrali z današnjim tekmecem Gradcem. V dvoboju slovenskih strategov (na ljubljanski klopi je po odstopu Fabiana Dahlema do konca sezone Bojan Zajc, na graški pa Ivo Jan) pa je tudi v drugi tekmi v treh dneh daljši konec potegnilo štajersko moštvo, a je tokrat odločitev padla šele po 14 serijah kazenskih strelov.

Roy zaklenil vrata

Na "povratni" tekmi so bili gostje močnejši za povratnika, branilca Davida Planka in napadalca Narda Nagtzaama. Domači so silovito začeli, a je vratar Olivier Roy s prvo obrambo v drugi minuti prišel v formo in nato odlično posredoval še nekajkrat.

V zelo disciplinirani tekmi, domači so imeli le dve minuti kazni, gostje pa štiri, so ploščki večkrat zadevali tudi okvir vrat, Roya je prvič rešila vratnica po strelu Mortena Poulsena.

V drugem delu so bili Gradčani premočni, Roy pa je zaklenil vrata in spravljal domače napadalce v obup. Še enkrat pa mu je pomagala tudi vratnica, v 31. minuti jo je zadel Kyle Beacah.

Potem pa se je v zadnjem delu tehtnica prevesila na stran zeleno-belih in posredovati je moral tudi vratar Sebastian Dahm. Najbolj nevarno je bilo zanj ob strelih Gregorja Koblarja v 53. in Nika Pema v 56. minuti. Domači so še lovili končnico, zato je Jan tvegal in v zadnji minuti igral tudi brez vratarja, a spremembe izida ni bilo.

Pinter pokopal vse upe

V podaljšku je bila igra še vedno razgibana, gola pa, tudi zaradi še dveh vratnic, ni bilo. Prvo za goste je zadel Žiga Pešut v 62., osmoljenec tekme pa je bil Beach, saj je skupno četrto vratnico in drugo svojo zadel v 67. minuti.

Dve točki, ki pa bosta Gradcu le malo pomagali v boju za končnico, so si nato domači zagotovili šele v za letos rekordno dolgem izvajanju kazenskih strelov. Potrebnih je bilo 14 serij, odločil pa je Philipp Pinter. Na drugi strani Miha Logar ni bil uspešen in tekme je bilo konec, s tem pa tudi prej že izjemno pičlih možnosti za preboj Olimpije v končnico, saj je tudi edini teoretično dosegljivi tekmec KAC zmagal in povečal naskok na 12 točk.

V sedmem krogu, zadnjem pred reprezentančno prekinitvijo, bodo Ljubljančani v nedeljo spet igrali v gosteh, čaka jih prav Celovec.

Liga Ebel (drugi del), 6. kolo:

LIGA ZA RAZVRSTITEV:
Orli Znojmo - Bolzano 6:4 (1:2, 1:0, 4:2)
Salzburg - Liwest Linz 2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
Dornbirn - Vienna Capitals 3:2** (0:1, 1:0, 1:1, 0:0)

 

 

 

 

 

 

LIGA ZA KONČNICO:
Graz 99ers - Telemach Olimpija 1:0** (0:0, 0:0, 0:0, 0:0)
Roy (Olimpija) 35 obramb.

VSV Beljak - KAC Celovec 2:3* (0:1, 0:1, 2:0, 0:1)
Fehervar - Innsbruck 3:4** (3:1, 0:1, 0:1, 0:0)

 

 

 

 

 

 

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.