Šport
23 ogledov

Zmaji oživeli na dan mrtvih

hokej olimpija Anže Petkovšek
"Povsem smo si zaslužili to zmago," je po sinočnji zmagi proti VSV Beljaku s 4:1 pojasnil trener hokejistov Telemach Olimpije Fabian Dahlem
"Poglejte vesele obraze teh fantov. Vesel sem zaradi njih, pa tudi naših navijačev. Povsem smo si zaslužili to zmago," je v mešani coni tivolske ledene dvorane sinoči razlagal dobro razpoloženi trener ljubljanskih zmajev Fabian Dahlem. Njegovi varovanci so proti Beljačanom prekinili črn niz desetih zaporednih porazov, po krajšem slavju v slačilnici pa so se vrnili na led in se še malce poveselili z najzvestejšimi privrženci.

"Oktober ni bil naš mesec. Na nekaterih tekmah smo bili blizu zmage, a se nam ni izšlo. Ponosen sem na fante, ki so vztrajali kljub nizu porazov. Ob vseh težavah s poškodbami so se borili in končno dobili plačilo za ves trud. Ta zmaga je pomembna tudi s psihološkega vidika, saj bomo sedaj malce bolj mirni med reprezentančnim premorom. Čaka nas nekaj dni počitka, nato pa nadaljujemo s trdim delom. Na žalost ne bom imel na voljo celotne zasedbe, saj nekatere fante čakajo reprezentančne tekme, kar je seveda dobro za njih, malce manj pa zame (smeh)," je dodal Nemec na klopi Telemach Olimpije.

Z enostavno igro do zmage

Napadalec Gregor Koblar, ki je dosegel zadetek za vodstvo 2:0, je razkril, da je bila odločilna druga tretjina: "V tem delu tekme smo si priigrali odločilno prednost, ki smo jo z zagnano predstavo zadržali do konca. Trener nam je naročil, da moramo čim več streljati, v obrambi pa smo se žrtvovali in metali pod pake. Skušali smo igrati čim bolj preprosto. Nismo komplicirali s pakom in upam, da bomo v takšnem slogu nadaljevali. Videli bomo, kaj nam bo prinesel reprezentančni premor. Pustimo se presenetiti."

Cvetek zapušča klub

Je pa po zmagi klub sporazumno zapustil Igor Cvetek. "Glede na pomanjkanje igralnega časa po prihodu z igranja na Novi Zelandiji se je Igor odločil, da sezono nadaljuje v Franciji. Njegov matični klub ga pri tem ni oviral in je tako včeraj sporazumno prekinil 3-letno pogodbo, ki jo je imel sklenjeno z Igorjem. HDD Telemach Olimpija in igralec sta se ob tem dogovorila, da bosta tudi v prihodnje sodelovala, saj si oba želita, da bi Igor, ki med drugim zaključuje tudi študij na Fakulteti za šport, tudi v kasnejših letih deloval v HDD Olimpija.  Igorju tudi v prihodnje želimo veliko uspeha in nič poškodb," so zapisali pri ljubljanskem klubu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.