Šport
13 ogledov

Zmaji sproščeno proti vodilni Crveni zvezdi

Alen Omić Union Olimpija Cedevita Aleš Fevžer/ABA
Po zmagah proti Ciboni in Cedeviti so se košarkarji Union Olimpije odpravili v Beograd, kjer se bodo drevi ob 21. uri v derbiju 3. kroga Lige ABA pomerili s Crveno zvezdo (prenos na Šport TV).

"V Beograd odhajamo sproščeni, polni optimizma in motivacije. Crvena Zvezda je sestavila izjemno ekipo, ki cilja na vrh v ligi ABA in na preboj v drugi del Evrolige. Želimo si, da pokažemo še boljšo predstavo kot na naših zadnjih dveh tekmah. Verjamem, da smo tega sposobni. Crvena Zvezda je velik favorit, še posebej na domačem parketu, kjer imajo tudi veliko podporo navijačev. Vseeno, vloga favorita se dokazuje na parketu," je pred potjo v srbsko prestolnico povedal trener Union Olimpije Aleš Pipan, ki je sinoči s svojimi varovanci že preizkusil parket v dvorani Pionir.

Pred obračunom proti favorizirani Crveni zvezdi se strateg zmajev zaveda, da bo potrebno za 
tretjo zmago prikazati odlično predstavo: "Izjemno pomembno bo, da kontroliramo skok in igramo agresivno obrambo. Koncentracija in energija morata biti na visokem nivoju, če želimo presenetiti nasprotnika."

Če bi zadevali proste mete ...

V domačem taboru so se na dvoboj z Ljubljančani zavzeto pripravili, trener rdeče – belih Dejan 
Radonjić pa je bil na tiskovni konferenci poln hvalospevov na račun Pipanove zasedbe: "Union 
Olimpija je sestavila močno zasedbo, ki je že v uvodnih tekmah potrdila svojo kakovost. Menim, da se lahko Ljubljančani v letošnji sezoni borijo za sam vrh. V zasedbi prednjačita centra Alen Omić in Mirza Begić, na položaju organizatorja igre pa je izkušeni Marko Marinović."

Radonjić je za konec spregovoril še o največji rak rani ljubljanskega moštva v začetku sezone: "Vsem so pokazali, da gre za resno moštvo, ki bi ob boljšem zadevanju prostih metov zmagovalo s še višjo razliko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.