Šport
21 ogledov

Zmaji zapravljali, Dornbirn polnil mrežo

Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Hebar Kuhn Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so tudi na drugi tekmi v letu 2014 zabeležili poraz, v Tivoliju se je zmage veselil skromni Dornbirn (3:5).

Ljubljanski hokejisti so prehod iz starega v novo leto začinili s skoraj neverjetnim nizom štirih tekem, na katerih so vselej izgubili le za gol, vsakič z enakim izidom 2:3. Današnja tekma z Dornbirnom je bila pravzaprav zadnja prava domača v prvem delu tekmovanja. Naslednji teden bo namreč zeleno-bela zasedba Beljak in Celovec ob okrogli obletnici iger iz leta 1984 gostila v nekdanjem olimpijskem mestu Sarajevu. Na koncu pa so danes domači doživeli nov poraz, a je bila razlika tokrat dva gola.

Če bi Telemach Olimpija izkoristila kakšno od številnih priložnosti, ki si jih je pripravila v prvih minutah tekme, bi bil končni izid morda drugačen. Toda streli Gala Korena, Kena Ograjenška, Mateja Hočevarja in še koga so postali plen vratarja Adama Dennisa ali pa so ploščki zleteli mimo gola. Sredi tretjine so gostje zaigrali bolje, tudi sami nekajkrat ogrozili Aleša Silo, Ljubljančani oziroma Žiga Pešut pa bi lahko do vodstva prišli v 18. minuti, ko so imeli igralca več. Toda trije njegovi poskusi so bili neuspešni, kazen pa je prišla v 20. minuti: gostje so pokazali, kako se igra "power-play" in po pičlih 16 sekundah številčne prednosti vodili z 1:0.

Brez posnetka sumljive akcije

Drugi del je odlično začel Andrej Hebar, ki je lep slalom med branilci Dornbirna končal še z dobrim strelom. A nadaljevanje ni bilo več tako dobro, gostje so po napaki domačih v obrambi spet povedli z 2:1, Ljubljančani pa so spet imeli polne roke dela, da so prišli do novega zadetka. Pripravili so si kup priložnosti, toda Gregor Koblar, Damjan Dervarič, Kenneth Macauley, Aleš Mušič in Miha Verlič so vse zgrešili. Razen Ograjenška, ki je že po izteku kazni za Dornbirn iz bližine zadel za 2:2.

Ta izid je kar sam ponujal izhodišče za še en poraz domačih z 2:3; gostje so to tudi storili in že po 35 sekundah zadnje tretjine dosegli tretji zadetek, a so nato hitro dodali še četrtega. Na koncu tekme so se lahko domači tolažili vsaj s tem, da niso spet izgubili z 2:3. Dornbirn je bil za razliko od zmajev precej bolj učinkovit in je svoje priložnosti spreminjal v zadetke. Zmaji so v 57. minuti s tretjim golom le ublažili poraz, gledalci pa so ob strelu Verliča v 59. minuti sicer burno protestirali, češ da se je plošček odbil iz gola nazaj v polje, a se sodniki niso odločili za ogled posnetka.

Pred Sarajevom še na zahod Avstrije

V nedeljo čaka Ljubljančane dolga pot na zahod Avstrije, kjer bo njihov nasprotnik znova Dornbirn, že v ponedeljek pa se bodo zmaji nato ustavili še v Innsbrucku.

Liga Ebel, 40. kolo:

Olimpija : Dornbirn 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Hebar (21), Ograjenšek (35), Grahut (57); d'Aversa (20, 43), d'Alvise (28), Arniel (41), Aquino (52) 

Gradec : Linz 4:3* (2:0, 0:0, 1:3)
Sapa : Znojmo 3:4* (1:0, 2:3, 0:0)
Dunaj : KAC 3:4** (0:1, 1:1, 2:1) 
Salzburg : Innsbruck 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Bolzano : VSV 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.