Šport
3198 ogledov

Znameniti igralec iz tv-serije Igra prestolov postavil svetovni rekord

Vršac v sedlu
Popolnoma je upravičil svoj vzdevek iz serije...

Islandec Hafthor Bjornsson je v soboto postavil nov svetovni rekord v mrtvem dvigu (deadlift), ko mu je uspelo dvigniti kar 501 kilogram težko utež, s čimer je izboljšal dosežek Eddieja Halla iz leta 2016, ko je kot prvi človek uspel dvigniti 500 kilogramov.

Orjaku je do neverjetnega dosežka uspelo priti v njegovi osebni telovadnici Thor's Power Gym, dogodek pa je bil s pomočje televizijske mreže ESPN preko spleta predvajan po celem svetu.

Za 31-letnika je to sicer drugi velikanski športni uspeh. Pred dvema letoma je namreč zmagal v tekmovanju za najmočnejšega človeka na svetu World's Strongest Man.

Bjornsson je sicer postal svetovno znan (čeprav redko kdo prepozna njegovo ime) kot filmski igralec, ko je v priljubljeni seriji Igra prestolov upodobil Sera Gregorja Cleganea, znanega pod vzdevkom "Vršac", ali "Vršac v sedlu". S sobotnim dosežkom je dokazal, da je vsekakor vreden te vloge.

igra prestolov Magazin Slaba novica za vse ljubitelje serije Igra prestolov igra prestolov Magazin Zato Cersei in Bronn skupaj nista nastopila niti v enem prizoru Vladimir Furdik, igra prestolov Magazin Igra prestolov: To je igralec, ki se skriva pod masko Nočnega kralja Igra prestolov Magazin Igra prestolov: Kateri lik ste glede na vaš astrološki znak
Komentarjev 1
  • Avatar Lammilera
    Lammilera 00:49 04.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om