Šport
330 ogledov

Znani vsi polfinalisti Roland Garrosa

novak đoković Epa
Na teniškem odprtem prvenstvu Francije v Parizu so znani vsi polfinalisti.

V moški konkurenci sta se kot zadnja v polfinale prebila prvi nosilec, Srb Novak Đoković, in četrtopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem.

Ovacije Šport Zverev protestiral, nato je Đoković storil nekaj izjemnega

Đoković je bil v četrtfinalu boljši od petopostavljenega Nemca Alexandra Zvereva s 7:5, 6:2 in 6:2 in si devetič zagotovil polfinale Pariza.

Srb se bo v polfinalu meril z lanskim finalistom Thiemom, ki je s 6:2, 6:4 in 6:2 izločil desetopostavljenega Rusa Karena Hačanova. Avstrijec se je prebil v svoj četrti zaporedni polfinale Rolanda Garrosa.

Drugi polfinalni par sestavljata drugi in tretji nosilec, Španec Rafael Nadal, ki brani naslov, in Švicar Roger Federer.

Že pred tem je na ženskem delu turnirja ameriška najstnica ruskega rodu Amanda Anisimova v četrtfinalu pripravila prvovrstno senzacijo. Sedemnajstletnica je brez izgubljenega niza, s 6:2 in 6:4, premagala lansko zmagovalko, nekdanjo številko 1 ženskega tenisa Romunko Simono Halep.

Dvoboj je trajal zgolj uro in deset minut. Tretja nosilka Halepova pa je celo izgubila sedem iger zaporedoma v drugem nizu ter je povsem zasluženo izpadla iz nadaljnjega turnirja.

Anisimova bo prvič zaigrala v polfinalu katerega od turnirjev za grand slam. Lani na OP ZDA je izpadla v prvem krogu, letos na OP Avstralije v Melbournu pa se je prebila do osmine finala, kjer jo je zaustavila Čehinja Petra Kvitova.

V petkovem polfinalu bo Anisimova prekrižala lopar z osmo nosilko Avstralko Ashley Barty, ki je porabila zgolj minuto več, da je izločila 14. nosilko, Američanko Madison Keys, s 6:3, 7:5.

Tudi 23-letna Bartyjeva še nikoli poprej ni zaigrala v polfinalu turnirja za veliki slam. Pred tem se je letos na domačem Australian Opnu prebila v četrtfinale, ko jo je izločila krvnica Anisimove Kvitova, poznejša finalistka.

V drugem polfinalu bosta igrali 26. nosilka, Britanka Johanna Konta in Čehinja Marketa Vondroušova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice