Šport
42 ogledov

Znano je koga si želijo pri Mercedesu

Rosberg Bottas Hamilton VN ZDA kvalifikacije EPA
Pri Mercedesu si za naslednika Nica Rosberga želijo Valtterija Bottasa.

Pri Mercedesu želijo na izpraznjeno dirkaško mesto posaditi finskega dirkača Valtterija Bottasa, vendar je moštvo Williams že zavrnilo prvo finančno ponudbo srebrnih puščic, saj se ne želi odreči Fincu, ki ima veljavno pogodbo do leta 2017.

Šef Mercedesa Toto Wolff je Williamsu ponudil precejšnje znižanje računa za dobavljene motorje, izdatek naj bi se znižal za več kot polovico. Wolff se je pripravljen odreči znesku okoli 10 milijonov evrov, če se pri tekmecu odrečeju Bottasu, v menjavi pa bi lahko za volan Williamsa sedel tudi dosedanji rezervni dirkač svetovnih prvakov med konstruktorji Pascal Wehrlein. Wolff naj bi v Bottasu videl nekoga, ki bi lahko tako kot Nico Rosberg redno zbiral točke in bil tako nekakšna protiutež za bolj nepredvidljivega Lewisa Hamiltona.

Pri Williamsu si želijo sicer Bottasa zadržati tudi kot mentorja 18-letnemu Kanadčanu Lancu Strollu, ki bo prvič sedel za volanom bolida formule 1. Ta je osvojil naslov v formuli 3, v ekipo pa naj bi s svojimi pokrovitelji prinesel vsaj 20 milijonov evrov.

Večina poznavalcev F1 kljub prvotni zavrnitvi pričakuje nadaljnja pogajanja za Bottasa. Po poročanju BBC pa to ni edina menjava položaja, ki bi se lahko zgodila na relaciji obeh ekip. Tehnični šef Mercedesa Paddy Lowe naj bi bil tik pred sklenitvijo dogovora z Williamsom, pri srebrnih pa naj bi ga zamenjal tehnični direktor Ferrarija James Allison.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.