Šport
213 ogledov

Znano, kdo Slovencem stoji na poti v finale

Montpellietr HB Epa Montpellier z Vidom Kavtičnik se bo skušal zavihteti na evropski prestol.
Znani so polfinalni pari v evropskih klubskih rokometnih tekmovanjih.

V hotelu Radisson Blu v Kölnu so danes opravili rokometni žreb polfinalnih parov zaključnega turnirja evropske lige prvakov, ki bo 26. in 27. maja v Lanxess Areni v Kölnu. 

Polfinalna para sta Nantes - Paris St. Germain in Vardar Skopje - Montpellier. Prvo mesto brani Vardar, na turnirju pa bo od Slovencev nastopil le Vid Kavtičnik.

Njegov Montpellier je v četrtfinalu izločil nemški Flensburg-Handewitt, Nantes je bil boljši od danskega Skjerna, Vardar od nemškega Kiela, medtem ko je bil PSG usoden za slovensko obarvano poljsko ekipo Vive Kielce.

Blaž Blagotinšek Veszprem Jeza Šport Trije Slovenci po kazni na madžarskem minimalcu

V Magdeburgu bo 19. in 20. maja zaključni turnir drugega najmočnejšega evropskega klubskega rokometnega tekmovanja na stari celini. Na sklepni turnir pokala EHF so se uvrstili nemški Göppingen, Magdeburg in Füchse Berlin ter francoski Saint-Raphaël.

Po današnjem žrebu pa sta polfinalna para Saint-Raphaël - Magdeburg in Göppingen - Füchse Berlin.

Na turnirju bosta nastopila dva Slovenca: barve Magdeburga zastopa srednji zunanji igralec Marko Bezjak, Göppingena pa vratar Primož Prošt.

V zadnjih dveh sezonah je v tem tekmovanju zmagal Göppingen, ki je bil v tej sezoni v skupinskem delu dvakrat boljši od Kopra 2013.

Göppingen Pokal EHF Šport Za slovo poraz v Nemčiji

Liga prvakov, polfinale (Köln):

Nantes - Paris SG
Vardar Skopje - Montpellier

Pokal EHF, polfinale (Magdeburg):

Saint-Raphaël - Magdeburg
Göppingen - Füchse Berlin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.