Šport
22 ogledov

Zorman in druščina na pomoč otrokom

Uroš Zorman in soigralci si bodo v primeru uspeha na EP krepko izboljšali stanje Gregor Katič
V ponedeljek bo velenjska Rdeča dvorana gostila zanimivo prireditev dobrodelno-zabavnega značaja, ki se je bodo med drugimi udeležili tudi rokometni reprezentanti Uroš Zorman, ragan Gajić, Jure Dobelšek, David Miklavčič in Gorazd Škof.

Na evropskem rokometnem prvenstvu v Srbiji je letos januarja znamka Hummel začela s humanitarno akcijo Karma United – Združeni v športu spreminjamo svet. Več kot 50 igralcev iz vse Evrope, ki so na prvenstvu nosili po oranžni barvi prepoznaven model športnih copat, je zbiralo Karma točke.

Akciji se je pridružila tudi Slovenija in za našo državo so točke zbirali reprezentanti Uroš Zorman, Dragan Gajić, Jure Dobelšek, David Miklavčič in Gorazd Škof. Skupaj so jih zbrali več tisoč, kar pomeni, da bo omenjena blagovna znamka podarila 40 kompletov športne opreme v dobrodelne namene Belemu obroču Slovenije, otrokom, žrtvam kaznivih dejanj. Slovesna primopredaja bo v okviru dobrodelnega dogodka, ki ga podpirajo tudi številni znani Slovenke in Slovenci, nastal pa je tudi ob pomoči velenjske občine, v ponedeljek, 4. junija 2012, od 17. do 19. ure, v Rdeči dvorani v Velenju.

Med igriščem in tribunami bomo v Rdeči dvorani pripravili štiri stojnice, dve delavnici pa bosta še na igrišču, kjer bo potekalo druženje z rokometaši in se bodo lahko obiskovalci poizkusili tudi v metu na gol. Prva stojnica bo promocijska stojnica Belega obroča Slovenije, na kateri bodo s promocijskimi materiali predstavili institucijo in svoje delo. Na tej stojnici bo sodelovala tudi policija. Na naslednjih dveh stojnicah bodo na voljo bele majice z logotipi sponzorjev in Belega obroča Slovenije, ki jih bodo podpisovali člani slovenske rokometne reprezentance in znani, ki se bodo udeležili dogodka. Kasneje bo sledila še nagradna igra, žrebanje sponzorskih praktičnih nagrad … Vstopnine ne bo. Plača se simbolična dva evra oziroma, kolikor kdo zmore, za posamezno majčko. Sredstva so namenjena za nakup šolske opreme za varovance Belega obroča Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.