Šport
17 ogledov

Zorman: peto mesto kot zlato

bezjak rokomet slovenska rokometna reprezentanca EPA
Slovenski rokometaši se bodo na evropskem prvenstvu z Makedonci pomerili za končno peto mesto. "Prepričan sem, da smo kakovostnejši," meni Dragan Gajić.

Še na nobeni tekmi na tem prvenstvu nismo zatajili. Tudi tokrat ne bo 'šparanja',” je pred dvobojem z Makedonci, ki se bo začel ob 15.15, dejal prvi podajalec prvenstva Uroš Zorman, drugi strelec tekmovanja Dragan Gajić pa je povedal: “Oboji igramo zelo srčno, a prepričan sem, da smo kakovostnejši. Naredili bomo vse, da izpolnimo cilj.” Z zmago bi si Slovenci zagotovili nastop na aprilskih dodatnih kvalifikacijah za olimpijske igre (OI) v Londonu.

Makedonija je presenečenje prvenstva. Igra srčno, zaradi podpore navijačev se počuti kot doma. Igrajo obrambo 3-2-1, ki precej izčrpava, a so hud tempo vzdržali. Pričakujem bolj boksarsko tekmo kot rokomet,” pa je tokratnega tekmeca, ki ga je Slovenija do zdaj premagala na vseh petih medsebojnih tekmah, ocenil selektor 
Boris Denič.

Ta je z dosedanjim potekom prvenstva izjemno zadovoljen: “Srečo smo si zaslužili s svojim odnosom, voljo, hotenjem in tudi igro." Da bi bilo morebitno peto mesto velik uspeh, meni tudi Zorman: “Ponosen sem na ekipo. Srečo smo si zaslužili s srčnostjo in bojevitostjo. Ne bom veliko filozofiral. Proti Makedoniji želimo zmagati in postaviti piko na i k svojim igram na prvenstvu. Mislim, da se še ne zavedamo, kaj smo napravili. Za to reprezentanco bo peto mesto kot zlata kolajna.” Ob morebitnem porazu se bodo Slovenci v dodatne kvalifikacije uvrstili le, če bo Srbija 
postala prvak.

Slovenci so si tekmo za peto mesto sicer priigrali le z dvema zmagama. Tokrat bodo morali biti še zlasti pozorni na prvega strelca prvenstva Kirila Lazarova.

Komentarjev 2
  • pesjan 17:44 27.januar 2012.

    zelo slabo pripravljeni ...trener ne zameri fantom ,potem pa sam sebi ?

  • 1111 15:08 27.januar 2012.

    ...zakaj ta naša ekipa, vse tekme izgubi v zadnjih minutah??????? ...pa to ni samo v rokometu...