Šport
1 ogledov

Zorman: peto mesto kot zlato

bezjak rokomet slovenska rokometna reprezentanca EPA
Slovenski rokometaši se bodo na evropskem prvenstvu z Makedonci pomerili za končno peto mesto. "Prepričan sem, da smo kakovostnejši," meni Dragan Gajić.

Še na nobeni tekmi na tem prvenstvu nismo zatajili. Tudi tokrat ne bo 'šparanja', ” je pred dvobojem z Makedonci, ki se bo začel ob 15.15, dejal prvi podajalec prvenstva Uroš Zorman , drugi strelec tekmovanja Dragan Gajić pa je povedal: “ Oboji igramo zelo srčno, a prepričan sem, da smo kakovostnejši. Naredili bomo vse, da izpolnimo cilj. ” Z zmago bi si Slovenci zagotovili nastop na aprilskih dodatnih kvalifikacijah za olimpijske igre (OI) v Londonu.

Makedonija je presenečenje prvenstva. Igra srčno, zaradi podpore navijačev se počuti kot doma. Igrajo obrambo 3-2-1, ki precej izčrpava, a so hud tempo vzdržali. Pričakujem bolj boksarsko tekmo kot rokomet,” pa je tokratnega tekmeca, ki ga je Slovenija do zdaj premagala na vseh petih medsebojnih tekmah, ocenil selektor Boris Denič .

Ta je z dosedanjim potekom prvenstva izjemno zadovoljen: “Srečo smo si zaslužili s svojim odnosom, voljo, hotenjem in tudi igro." Da bi bilo morebitno peto mesto velik uspeh, meni tudi Zorman: “ Ponosen sem na ekipo. Srečo smo si zaslužili s srčnostjo in bojevitostjo. Ne bom veliko filozofiral. Proti Makedoniji želimo zmagati in postaviti piko na i k svojim igram na prvenstvu. Mislim, da se še ne zavedamo, kaj smo napravili. Za to reprezentanco bo peto mesto kot zlata kolajna .” Ob morebitnem porazu se bodo Slovenci v dodatne kvalifikacije uvrstili le, če bo Srbija 
postala prvak.

Slovenci so si tekmo za peto mesto sicer priigrali le z dvema zmagama. Tokrat bodo morali biti še zlasti pozorni na prvega strelca prvenstva Kirila Lazarova .

Komentarjev 2
  • pesjan 17:44 27.januar 2012.

    zelo slabo pripravljeni ...trener ne zameri fantom ,potem pa sam sebi ?

  • 1111 15:08 27.januar 2012.

    ...zakaj ta naša ekipa, vse tekme izgubi v zadnjih minutah??????? ...pa to ni samo v rokometu...