Šport
71 ogledov

Zveza se je odrekla vsem sodnikom z OI

boks Rio 2016 sodnik EPA
Mednarodna boksarska zveza (Aiba) je zaradi mnogih spornih sodniških odločitev na letošnjem olimpijskem turnirju razpustila celotno skupino 36 sodnikov, ki so med dvoboji v Braziliji delili pravico v ringu. Do tega je prišlo po številnih pritožbah boksarjev in njihovih vodij ekip, ko so bili mnogi oškodovani.

Boksarji so v Riu številnim sodnikom očitali, da so podkupljeni, Aiba pa je že takrat domov poslala nekaj tistih sodnikov, ki so dokazano delali največje napake.

Krovna boksarska zveza te dni zaseda v Lozani, kjer snuje načrte za prihodnost, med temi so tudi izboljšanje sojenja na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Prvič s profesionalci

V Riu de Janeiru so sicer prvič v zgodovini imeli pravico nastopiti tudi poklicni boksarji, ki pa so zaradi pozno sprejetega pravilnika imeli le mesec dni možnost izpolniti olimpijske norme, tako da so se na turnir na koncu uvrstili le trije profesionalci. Po novem prav tako niso več v uporabi zaščitne penaste čelade za glavo, boks pa naj bi s tem po mnenju zveze postal bolj gledljiv.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.