Šport
1159 ogledov

Zvezdnik serije Igra prestolov postavil svetovni rekord

Hafþór Júlíus Björnsson
Islandski igralec, ki v priljubljeni seriji Igra prestolov nastopa v vlogi Gregorja Cleganea (Vršac v sedlu), je postavil nov svetovni rekord v mrtvem dvigu, disciplini dvigovanja uteži.

Konec prejšnjega tedna se je odvijalo tekmovanje Arnold Strongman Classic, na katerem se je pojavil tudi priljubljeni Vršac v sedlu iz serije Igra prestolov.

Vršac v sedlu | Avtor: Profimedia Profimedia

Hafþór Júlíus Björnsson, ki je po svetu zaslovel prav z vlogo krutega Gregorja Cleganea, je postavil nov svetovni rekord v tako imenovanem mrtvem dvigu, saj mu je uspelo dvigniti kar neverjetnih 474 kilogramov, s čimer je za 2 kilograma presegel prejšnji svetovni rekord.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1,045lbs. @thorbjornsson sets a new Rogue Elephant Bar Deadlift Record. #ryourogue #asf2019

A post shared by Rogue Fitness (@roguefitness) on

Björnsson si je z zmago na tekmovanju prislužil 5.000 dolarjev nagrade, medtem ko je glavni cilj tekmovanja, dvig 500 kilogramov, za katerega je namenjena nagrada 50.000 dolarjev, zaenkrat še vedno nedosegljiv za vse tekmovalce.

igra prestolov Magazin Igra prestolov: Znano, kdaj na TV pride zadnja sezona igra prestolov Magazin Igra prestolov: HBO-jeva producentka razkrila preveč?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice