Šport
27 ogledov

Žvižgi Balu: "Sebičnost? To bomo rešili."

Gareth Bale Real Madrid Espanyol EPA
Madridski Real se je pobral po dveh zaporednih porazih in s prepričljivo zmago proti Espanyolu (3:0) utrdil svoje vodstvo v španskem prvenstvu. Valencia je pri Celti osvojila točko (1:1). Veliki derbi je na sporedu v nedeljo zvečer, ko bo pri Barceloni gostoval madridski Atlético.

Madridski Real je v prejšnjem kolu klonil proti Valencii in tako prekinil niz 22 zaporednih zmag na uradnih tekmah, nato pa je med tednom izgubil še na prvi tekmi osmine finala španskega kraljevega pokala proti mestnemu tekmecu Atléticu. Varovanci Carla Ancelottija so se na zmagovita pota vrnili z zanesljivo in visoko zmago proti Espanyolu (3:0).

Espanyol je na stadionu Santiago Bernabéu sicer začel odločno, Felipe Caicedo in Sergio García pa nista bila dovolj natančna. Na drugi strani je v 10. minuti odgovoril Karim Benzema, ki je s silovitim polvolejem stresel prečko. To je bila napoved vodilnega gola gostov, ki ga je v 12. minuti dosegel James Rodríguez. Slednji je vtekel na dobro odmerjeno povratno podajo Cristiana Ronalda in mirno matiral Kika Casillo.

Po vodstvu je z glavo lepo priložnost za domače zapravil še Raphaël Varane, v 28. minuti pa so Los Blancos podvojili vodstvo. Gareth Bale je izvajal prosti strel rahlo z desne strani in s pomočjo vratnice neubranljivo zadel z okrog 25 metrov oddaljenosti in tako postavil izid polčasa.

Nacho pomiril živce

Drugi polčas se za Real ni začel dobro, saj je bil po obojestranskem drsečem startu Joséja Cañasa in Fábia Coentrãa slednji kontroverzno izključen, čeprav je staknil tudi rahlo poškodbo. Madrid je kljub igralcu manj še naprej dominiral, blizu povišanja vodstva sta bila predvsem Cristiano in Varane. 

V mat situaciji se je znašel tudi Bale, na drugi vratnici je imel povsem samega Cristiana, a je zaključil sam in zgrešil vrata. Ker si je Valižan nekaj sebičnosti privoščil tudi v prejšnjem kolu v Valencii, mu je tokrat del občinstva začel žvižgati. Domači so v 76. minuti dokončno potrdili zmago, ko je po podaji Álvara Arbeloe enega svojih redkih golov zabil branilec Nacho.

Celta vzela točko netopirjem

Rodrigo Celta Valencia | Avtor: EPA EPA
Nogometaši Valencie niso izkoristili priložnosti, da bi se z zmago na gostovanju pri Celti približali vrhu. Domačini so zabili prvi gol po sedmih sušnih tekmah in izvlekli zasluženo točko (1:1).

Že v prvem polčasu je gostujoči vratar Diego Alves ubranil enajstmetrovko Fabiánu Orellani, v končnici prvega dela pa je za netopirje zadel nekdanji igralec Celte Rodrigo Moreno, zadetek mu je omogočila tudi slaba reakcija domačega vratarja Sergia Álvareza

Galicijci so izenačili v 62. minuti, ko se je po kotu na drugi vratnici dobro znašel Orellana in se odkupil za zgrešeno najstrožjo kazen. Domači ofenzivni vezist je imel v končnici še eno lepo priložnost, a je ni izkorsitil in ostalo je pri delitvi točk.

La Liga, 18. kolo:

Levante : Deportivo La Coruna 0:0 (0:0)

Real Madrid : Espanyol 3:0 (2:0)
James 12., Bale 28., Nacho 76.
RK: Coentrão (Real) 53.

Málaga : Villarreal 1:1 (0:1)
Amrabat 60.; dos Santos 45.
Jokić (Villarreal) ni bil v ekipi zaradi poškodbe.

Celta Vigo : Valencia 1:1 (0:1)
Orellana 62.; Rodrigo 43.
Orellana (Celta) je v 28. minuti zapravil enajstmetrovko.

Eibar : Getafe 2:1 (1:0)
del Moral 33., Capa 51.; Castro 80.

Nedelja ob 12.00:
Almería - Sevilla

Ob 17.00:
Athletic Bilbao - Elche

Ob 19.00:
Granada - Real Sociedad

Ob 21.00:
Barcelona - Atlético Madrid 

Ponedeljek ob 20.45:
Rayo Vallecano - Córdoba

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.