Svet
1 ogledov

18-letnemu hekerju odredili policijsko uro

Jack Davis
1/4
Reuters
Osemnajstletnega britanskega najstnika Jacka Davisa sumijo hekerskih napadov na podjetje Sony, kriminalistične in zdravstvene ustanove in tudi Murdochov News International. Član Anonymousa izpuščen proti varščini.

Osemnajstletnega Jacka Davisa, ki naj bi bil eden vodilnih članov hekerskega kolektiva Anonymous in LulzSec, so proti varščini v ponedeljek izpustili pod pogojem, da ne bo več uporabljal interneta. Upoštevati bo moral tudi policijsko uro. Njegov odvetnik Gideon Cammerman je dejal, da ni nobenih dokazov, da bi Davis sodeloval pri kakršnihkoli hekerskih vdorih.

V zadnjih tednih so sicer aretirali več članov Anonymousa in LulzSeca, in sicer v ZDA, Španiji, Turčiji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem, aretacija Davisa, ki se na spletu pojavlja pod vzdevkom "Topiary", pa bi lahko bila ena od najpomembnejših aretacij v dosedanjih prizadevanjih za preprečevanje internetnega kriminala oziroma hekerstva.

Na tožilstvu so v ponedeljek še pojasnili, da je policija pri Davidu zasegla računalnik, ki je upravljal 16 različnih virtualnih računalnikov. Na datotekah so našli podatke o vdoru v Sony, številne elektronske naslove in na tisoče gesel javnih datotek, ki jih še niso preiskali. 

Ob aretaciji je bilo na zaslonu Davidovega računalnika pogovorno okno za enkratno uporabo elektronskega poštnega naslova uporabno le za obdobje 10 minut. V času aretacije je bilo v teku še štirideset drugih aplikacij.

Prva obravnava na sodišču v Londonu Davisa čaka 30. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice