Svet
7630 ogledov

33-letno turistko posilila, umorila in obglavila

Indija protest Profimedia
Sodišče je dva Indijca spoznalo za kriva za posilstvo in umor latvijske turistke leta 2018. Obema preti dosmrtna kazen.

14 marca 2018 je 33-letna latvijska turistka, ki je potovala s sestro, izginila iz letovišča v južni deželi Kerala. Njeno truplo so odkrili 38 dni kasneje v izolirani mangrovi v mestu Kovalam, bilo je obglavjeno. Glavo so našli v bližjem gozdu. Dva moška, eden je bil turistični vodnik, sta bila aretirana za njeno posilstvo in umor, poroča BBC.

Obtoženca spoznana za kriva

Sodišče ju je po šestmesečnem sojenju v torek spoznalo za kriva. Ugotovljeno je bilo, da sta Umesh in Udayakumar zvabila turistko z marihuano in jo močno omamila, preden sta jo posilila. Oba sta bila tudi obtožena prodaje in uporabe prepovedanih substanc. Na sodišču sta se oba zagoarjala kot nedolžna.

Dekle je s sestro pripotovalo v Keralo, saj sta se nameravali zdraviti v tradicionalnem zdravilišču ayurvede. 21 aprila sta dva ribiča blizu gozda odkrila njeno razpadajoče truplo.

Preiskava posilstev je v Indiji postala pogostejša po brutalnem skupinskem posilstvu in umoru mladega dekleta na avtobusu v Delhiju leta 2012.

Brutalni zločin je povzročil veliko ogorčenje v državi in prisilil vlado, da je uvedla strožje zakone proti posilstvu, vključno s smrtno kaznijo v redkih primerih. Toda kritiki pravijo, da se kljub vsemu medijskemu poročanju in novim zakonom število spolnih zločinov nad ženskami ni zmanjšalo.

Umor nemčija Grozljivo Svet Nemčija pretresena. Prosilec za azil ubil najstnico. Olena Zelenska Ukrajina Svet Soproga Zelenskega: "Posilstvo uporabljajo kot orožje, žene jih spodbujajo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.