Svet
11209 ogledov

Petletnica v smeteh med podganami, to je povedala mama

Irina Garaščenko, mama 5-letne Ljubov
Deklica ne govori, našli so jo sestradano med smetmi, okrog vratu je imela ovratnico, ki se ji je zažrla v kožo.

Ljubov, kot so deklico poimenovali pred dnevi, ko so jo našli v stanovanju v Moskvi, je bila sestradana, preplašena, močno se boji vode, govoriti ne zna, spušča le posamezne glasove.

47-letno Irino Garaščenko, njeno mamo, je ruska policija priprla in privedla na sodišče, kjer so ji odredili dvomesečni pripor. Zoper njo vodijo preiskavo v smeri za poskus uboja otroka.

Čeprav je hčerko pustila samo v stanovanju, med smetmi in podganami, trdi, da je celotna zgodba le provokacija in da ni ogrožala življenja hčerke.

Irina Garaščenko, mama 5-letne Ljubov | Avtor: Profimedia Profimedia

"Povsem dobro je bilo z njo. Ne vem, kaj se je potem zgodilo, morda me nekdo provocira. Vse lahko pojasnim, a najprej moram v stanovanje," je na sodišču povedala mama, ki ji grozi 15-letna zaporna kazen. Vztraja, da je otrok rasel v dobrih pogojih in da je bilo stanovanje, ko ga je zapustila, čisto in urjeno.

Policija, ki je vstopila v stanovanje, potem ko so jih poklicali sosedje, je morala upotabiti zaščitne obleke, tako zelo zanemarjeno je bilo, poročajo ruski mediji. Neverjetna zgodba pa se je razširila skoraj po vsem svetu.

Irina Garaščenko, mama 5-letne Ljubov | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko so deklico našli, je bila sestradana, bolna, nerazvita za svojo starost. Govoriti ne zna, močno se boji vode, okrog vratu ima ogrlico, ki se ji je zažrla v kožo. Kaj je to postelja, očitno ne ve, zaspi sključena na stolu, povzema Daily Mail. Hrano, ki so ji ji ponudili, je sprva povohala, sadja očitno je pozna.

Otrok v zaklenjenem avtu Svet Mama v klubu, otrok jokal v zaklenjenem avtu

"Vzgajala sem jo tako kot je treba, zanjo sem storila vse. Dobro zaslužim, plačam svoje obveznosti. Zagotavljam, da je bilo njeno stanje, ko sem jo pustila v stanovanju, dobro," je še povedala mama na sodišču. Dodala je, da hčerke res ni peljala v vrtec in šolo in da jo sama poučuje. "Seveda lahko govori. Želim jo videti in jo objeti. Moj otrok je, za njo se bom borila."

Postopek je še v teku, otrok pa za zdaj ostaja v bolnišnici.

Irina Garaščenko, mama 5-letne Ljubov | Avtor: Profimedia Profimedia

Zloraba otroka Dveletna deklica Svet Hčer zapirala na podstrešje, kjer je umrla od lakote

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Vesna Dolšak 10:44 15.marec 2019.

    Ta baba tak laže, da sama sebi verjame. Coprnica.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 08:17 15.marec 2019.

    Patoloških lažnjivcev imaš po svetu kolkor hočeš.

  • leonardo 07:19 15.marec 2019.

    Hm? Torej so ji ljudje nanosili svinjarijo in pomazali stanovanje v nekaj urah? O ti barabe! Babo je treba postaviti ob zid in ji vsak dan groziti, da ji je zadnji dan! Ja, mislim, da sem vso svojo zlobo obrnil na pravi subjekt!